Lush 1000 Millihelens Jelly Face Mask

Hoi hoi,

Na alle samples die ik geprobeerd heb van jelly masks van Lush, vond ik het tijd om eens een groot potje aan te breken. Mijn keuze viel op 1000 Millihelens, die ik online voor een mooi prijsje kon overkopen.

Lush 1000 Millihelens Jelly Face Mask

Iedereen wil zijn huid zo jong mogelijk houden. Dit jelly face masker zal je hierbij ondersteunen. De huidteint verheldert door het verse appelsap en groene thee in het product. Daarenboven zal het antioxiderende van tovelhazellaar de huid verstrakken. Daarenboven zal Brazilliaanse sinaasappelolie de huid doen stralen en neroli-olie verzorgt de huid. Alles om de huid jong en strak te doen ogen.

Verpakking en ingrediënten

De jelly face masks van Lush zitten in doorzichtige potjes. Ik kan op de verpakking niet duidelijk terug vinden hoeveel gram er in zo’n potje zit. Ik denk echter wel dat je zeker vijf tot 10 keer mee kan doen. Waarschijnlijk zelfs meer. Dit potje maakt trouwens ook deel uit van het recycle programma van Lush. Deze kun je terug brengen naar de winkels en inruilen voor een verse gezichtsmasker.

Groene Thee-infusie, Glycerine, Propyleen Glycol, Kaoline (Kaolin), Zeolietklei, Vers Appelsap (Pyrus malus), Talk, Carrageenextract, Siciliaanse Citroenolie (Citrus limonum), Neroli-olie (Citrus Aurantium amara), Braziliaanse Sinaasappelolie (Citrus sinensis), Toverhazelaar-extract (Hamamelis virginiana), Water (Aqua), Geraniol (Geraniol), Parfum, Chlorofyl

  • Groene Thee-infusie: deze werkt kalmerend en reinigend op de huid.
  • Glycerine: Dit is een bijproduct bij het maken van zeepproductie. Het een zoete, olieachtig vloeistof. Het is in de meeste producten aanwezig als oplosmiddel en vochtvanger. Het helpt het product beter te verdelen.
  • Propyleen Glycol: dit ingrediënt helpt de huid vocht opnemen, waardoor deze verzachtend werkt.
  • Kaoline (Kaolin): Kaolin reinigt de huid diep en verwijdert onzuiverheden.
  • Zeolietklei: Dit is ontgiftend voor de huid.

Mijn ervaring

Dit jelly mask werkt op dezelfde manier als ik al gewoon ben van Fomo en Bunny moon. Je breekt een klein stukje af van de jelly en maakt het warm tussen je handen. Daarna kun je deze makkelijk uitsmeren over het gelaat. Deze laat ik een 15 à 20 minuten intrekken.

Wat mij onmiddellijk opviel bij gebruik van het jelly mask was de geur. Het is een earthy, ietwat modderige geur. Ik hou er zelf eigenlijk niet zo van. Gelukkig is het voordeel dat je hier bij het gebruik niet zo heel veel last van hebt, tenzij je deze vlak onder de neus aanbrengt. Anders valt de geur wel mee.

Het masker verwijder je met lauw water. Als je koud water gebruikt (geloof me, ik heb het geprobeerd) lukt het niet zo goed. Door het warme van het water, smelt het masker als het ware op.

Na gebruik voelde mijn huid licht plakkerig aan, maar ook schoon.  Nadien leken mijn onzuiverheden echter net iets meer op te vallen. Nu, na een dagje wachten voelt mijn huid zacht en verzorgd aan. Daarenboven zijn mijn onzuiverheden ook minder geworden.

Het is een goed masker en ik ga deze met veel plezier opmaken.

Waar is het 1000 Millihelens Jelly Face masks te koop en hoeveel kost deze?

Jelly face masks zijn één van de cult favorites van Lush denk ik. Ze hebben er een aantal in hun collectie. Deze kun je zowel vinden in hun offline en online winkels. Daar kost een potje van deze 1000 Millihelens jelly face masks 10.50 euro. Omdat een jelly mask vrij zuinig werkt, vind ik dit wel een heel redelijke prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge