Alverde Schaumbad Blaubeere & Ahornsirup

Hoi hoi,

Eerst en vooral: Gelukkig nieuwsjaar!!! Hopelijk heb je er van genoten. Wij hebben het gevierd met onze vrienden.

Na ons huwelijk genoten wij van een heerlijk weekendje weg op het drielandenpunt aan de zijde van België, namelijk Kelmis. Het was natuurlijk niet ver om een bezoekje te brengen aan de dichtsbijzijnde DM, pun intended. Gewoon even de grens over wandelen was voldoende, maar toch hebben we de auto genomen :-). Als ik daar ben, kan ik het meestal niet laten een aantal badproducten mee te nemen, zo ook deze keer.

Ik koos onder andere 2 zakjes van Alverde waar op stond Alverde Schaumbad Blaubeere & Ahornsirup.

Alverde Schaumbad Blaubeere & Ahornsirup

DM en Alverde beloven dat dit schuimbad heerlijk ruikt naar blauwe bessen en ahornsiroop. Het zeezout en aloë vera verzorgen de huid en verhinderen het uitdrogen. Het product zelf is veganistisch en bevat geen ingrediënten op basis van minerale oliën.

Verpakking en ingrediënten

Ik weet niet waarom, maar ik dacht dat dit badzout was. Fouter kon ik echter niet zijn. Het is eigenlijk een eenbadsportie badschuim in een zakje. Het zakje zelf bevat 25 ml en is van een plastiek. Bovenaan in het zakje is een scheurstrookje aangebracht.

Aqua, Lauryl Glucoside, Coco – Glucoside, Glycerin, Sodium Coco – Sulfate, Betaine, Parfum, Citric Acid, Levulinic Acid, Disodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Oleate, Sodium PCA, Sodium Levulinate, p – Anisic Acid, Maris Sal, Sodium Cocoyl Glutamate, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Lecithin, Ascorbyl Palmitate

  • Aqua: iedereen weet natuurlijk wat water is. In cosmetica wordt het gebruikt als oplosmiddel.
  • Lauryl Glucoside: dit is een reinigend ingrediënt
  • Coco – Glucoside: dit is een reinigend ingrediënt
  • Glycerin: dit ingrediënt trekt water uit de omgeving om het aan de huid te bezorgen. Hierdoor blijft de huid gehydrateerd en zacht.
  • Sodium Coco – Sulfate: dit is ook een reinigend ingrediënt

Mijn ervaringen

Wat een verrassing was het toen ik dit zakje opende. Hier zit wat badschuim in het zakje. Dit goot ik in mijn bad. Ik vond dat dit niet heel handig ging. Het deed mij wat denken aan de shampoo testers die je soms krijgt. Het is altijd moeilijk om de rest er uit te krijgen. Dit vond ik gelukkig minder lastig dan de shampoo zakjes, want uiteindelijk heb ik het er gewoon even in gegooid.

Ik moet toegeven dat ik er meer van verwachtte, van dit schuimbad. Met de naam schuimbad verwacht ik schuim, veel schuim… Dat was helemaal niet het geval. Ik kreeg wel een wit ‘vliesje’ op het water, maar de grote hoeveelheid schuim ontbrak toch wel vond ik. Dat was een eerste teleursteling,

Maar direct erna kwam er nog eentje. Ik vond de geur van dit badschuim erg zwak. Ik heb er nagenoeg niets van geroken. Misschien was dit doordat ik het gebruikte in combinatie met sterk geuren Lush producten, maar ik denk het niet.

Het badschuim werkt echter wel goed. Mijn huid voelt niet droog of jeukerig aan. Mijn huid voelt zelfs eerder zacht. Dit komt waarschijnlijk door de ahorsiroop in het badschuim.

Nee, ik vind het niets. Deze ga ik niet meer kopen.

Waar is het schaumbad mit blaubeere & ahornsirup te koop en hoeveel kost het?

Alverde is één van de huismerken van DM. Het staat in voor natuurlijke producten. Dit schaumbad zakje is dan ook daar te koop. Het kost er slechts 0,95 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge