Dresdner Essenz Badschuim met granaatappel

Hoi hoi,

Ik vind het heerlijk om – als ik in Duitsland ben of in de buurt – om een bezoekje aan de DM te brengen. Laatst was dat weer het geval. Als ik daar ben hou ik altijd hun badproducten in de gaten. Twee jaar geleden kocht ik er heerlijke bruistabletten van het merk Dresdner Essenz. Ik was dus heel benieuwd geworden naar het merk. Toen ik daar was, zag ik dat ze ook een badschuim hadden. Bijgevolg verdween deze heel vlot in mijn winkel mandje.

Dresdner Essenz Aromaschaumbad Granapfel

Dit badschuim verwent volgens Dresdner Essenz zowel de huid als de zintuigen. Het heeft een warme vruchtengeur van granaatappel. Daarenboven komt er warmt van de Maronen extract die ze toegevoeg hebben. Ze beloven ook langhouden schuim.

Dresdner belooft dat je ongeveer 12 baden kunt doen met dit badschuim. Daarenboven vind ik het ook goed dat ze aanduiden vanaf welke leeftijd je dit badproduct mag gebruiken. Ze raden af om het niet te gebruiken bij kinderen onder de 3 jaar.

Verpakking en ingrediënten

Het badschuim zit in een plastiek witte verpakking met een prachtige bordeauxrode sticker. De beschrijving staat er in 3 talen op – jammer genoeg geen Nederlands – en bevat 400 ml. Na openen is hij een half jaartje houdbaar volgens de verpakking.

Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Caprylyl/Capryl Glucoside, Parfum, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide MEA, Citric Acid, Panthenol, Hydrolyzed Wheat Protein, Allantoin, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Castanea Sativa Seed Extract, Punica Granatum Seed Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Propylene Glycol, Glycerin, Denatonium Benzoate, Citronellol, Limonene, CI 14700

  • Aqua: iedereen weet natuurlijk wat water is. In cosmetica wordt het gebruikt als oplosmiddel.
  • Sodium Coco-Sulfate: Dit ingrediënt heeft een reinigende werking
  • Caprylyl/Capryl Glucoside:Dit ingrediënt heeft een reinigende en schuimende werking
  • Parfum: Dit is een term die veel ingrediënten kan omvatten, dus ik kan hier geen nadere details over geven.
  • Cocamidopropyl Betaine: Dit ingrediënt werkt huidverzorgend, maar zorgt ook voor schuim.

Mijn ervaringen

Ik weet niet waarom, maar met deze badschuim had ik grote schuimkoppen verwacht. Dit was echter absoluut niet het geval. Het was een beetje schuimig, maar op het vlak van schuim vond ik dit product echt teleurstellend.

De geur daarentegen is heerlijk. Het is een aangename, ietwat warme en ontspannende geur. Hij is ook goed aanwezig en blijft vrij lang hangen. Dit is echt een genot.

Al bij al ben ik wel blij met dit badschuim en ga hem zeker opmaken. Verwacht je echter een goed schuimbad, dan is deze niets voor jou.

Waar is het Dresdner Essenz Aromaschaumbad mit Granatapfel te koop en hoeveel kost ze?

Ik kocht dit badschuim zelf na een weekendje weg na onze huwelijk. Dit merk zoek ik sinds twee jaar geleden altijd op bij de DM, een van de bekendste drogisten in Duitsland. Voor een fles van 400 ml betaal je er 2,95 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge