Lush Mask of Magnaminty Self-preserving

Hoi hoi,

Een tijd terug deed ik een bestelling bij Lush. Ik had toen nog geen ervaring met de jelly mask van Lush. Daarom stelde ik toen de vraag of ik eventueel een sample van één van hun jelly masks mocht ontvangen. Jammer genoeg blijkt de webshop geen samples van de jelly masks uit te delen. Als goedmakertje stopten ze echter een sample van een ander maskertje in mijn bestelling, namelijk het Mask of Magnaminty masker. Tijd om deze uit te proberen en mijn oordeel met jullie te delen.

Lush Mask Of Magnaminty Self-Preserving

Dit masker bestaat volgens Lush uit zeer effectieve ingrediënten die de huid reinigen, kalmeren en zuiveren. Daarenboven hebben ze een nieuwe formule, zodanig dat deze nu zelfconserverend is.

Dit masker bevat klei (verschillende soorten) reinigen de huid. Ze trekken het vuil uit je poriën. Honing en goudsbloem genezen de huid, terwijl de adukibonen dode huidcellen verwijderen. Daarnaast zit er pepermuntolie in het masker wat zorgt voor extra frisheid en een stimulans van de bloedomloop.

Je breng dit masker aan en laat het 10 tot 15 minuten werken. Daarna kun je het met lauw water verwijderen.

Verpakking en ingrediënten

De maskers van Lush zitten verpakt in hun typische zwarte potjes. Deze potjes zijn in verschillende formaten beschikbaar, en dat is ook het geval voor dit masker. Eenmaal opgemaakt, kun je het potje goed uitwassen. Hierna kun je dit potje, samen met 4 soortgenoten, terugbrengen naar Lush onder hun recycle programma. Hiervoor kun je een vers gezichtsmasker in de plaats uit kiezen en heb je meteen ook een nieuw potje voor je volgende set van 5 lege verpakkingen.

Honing, Kaoline (Kaolin), Bentoniet Gel, Talk, Glycerine, Biologische Gemalen Adukibonen, Teunisbloemzaadjes (Oenothera biennis), Pepermuntolie (Mentha piperita), Afrikaanse Goudsbloemolie (Tagetes erecta), Vanille Absolue, Limonene, Parfum, Chlorofyl

  • Honing: werkt antibacterieel, antiseptisch en anti-oxiderend.
  • Kaoline (Kaolin): Kaolin reinigt de huid diep en verwijdert onzuiverheden.
  • Bentoniet Gel: Maakt dat mengsel stabiel blijven en het absorbeert overtollig vet van de huid. Het maakt dat de huid mat en zijdeachtig oogt.
  • Talk: dit ingrediënt absorbeert vocht en voegt structuur toe aan het masker, zodat het de gewenste samenstelling krijgt.
  • Glycerine: dit ingrediënt trekt water uit de omgeving om het aan de huid te bezorgen. Hierdoor blijft de huid gehydrateerd en zacht.

Mijn ervaringen

Dit masker is speciaal. Als je het potje opent, komt je een aangename muntgeur tegemoet. Omdat het een klei masker is, verwachtte ik een dik en moeilijk smeerbaar masker. Dit viel eigenlijk heel er goed mee. Ik kon het masker makkelijk uitsmeren. Het masker zelf heb ik zo lang mogelijk laten intrekken en ik heb een extra test gedaan op één van mijn handen. Mijn hand waarop ik het masker gebruikte was ineens een stuk helderder (i.p.v. ietwat grijzig) en mat. Mijn huid ziet er ‘mooier’ uit. Daarenboven voelt mijn huid zacht en glad aan. Ik ben tevreden over dit masker, maar ik ga dit masker vooral plaatselijk gebruiken op mijn oneffenheden. Daar lijkt mij het masker zelf het gemakkelijkste voor.

Waar is de Mask of Magnaminty (self-preserving) te koop en hoeveel kost ze?

Het mask of magnaminty is online en offline te koop bij de winkels van Lush. In Engeland is dit masker te koop in 3 formaten, maar in België en Nederland moeten 2 formaten volstaan:

  • 125 gram – 11.00 euro of 9.00 pond
  • 315 gram – 20.00 euro of 16.00 pond
  • 600 gram – 27.00 pond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge