Boek: Bobbi Brown – Beauty

hoi hoi,

Ik heb deze week een aantal boeken besteld van bekende en minder bekende beauty guru’s. Ik heb dan wel een blog en ken de basis van het make up aanbrengen, maar het kan zeker geen kwaad om “bij te studeren”. Daarom wil ik jullie graag over het eerste boek die ik gelezen heb vertellen: Bobbi Brown Beauty.

Dit boek is geschreven door één van de bekendste make up artists van deze tijd: Bobbi Brown. Het boek werd in 1997 geschreven en heeft een zeer logische opbouw.


Het boek bevat 37 korte hoofdstukken. Zo hoef je niet alles in eens te lezen, maar kun je eruit pikken waar je nood aan hebt. Ik vind het goed en duidelijk beschreven, met duidelijke verwijzingen naar vroeger hoofdstukken als het nodig is


Alles wordt aangevuld met prachtige foto’s. Ik heb wel een engelstalige versie, maar deze is zeer vlot leesbaar. Het is makkelijk engels… Ook vind ik goed hoe ze haar visie probeert over te brengen. Bobbi Brown houdt van natuurlijke makeup en als ze het dan al wat feestelijker of kleurrijker wil, zal ze voor statement lips gaan.


Hier worden de basis make up technieken uitgelegd, maar ook hoe je makeup moet aanbrengen die er goed uitziet op film of foto. Ook is er aandacht voor bepaalde soorten make up, zoals bruids, gala, tiener,… makeup.


Dit boek bevat 241 pagina’s, prachtige foto’s en duidelijke beschrijvingen. Dit boek is te koop op bookdepository.com en kost 15,14 euro. Niet zo heel duur dus. Voor mij is dit boek een aanrader, hoewel ze naar mij gevoel dieper in hadden kunnen gaan op technieken. Dit doen ze voor mij net iets te weinig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge