Hair artist hairchalk in red

Hoi hoi,

image

Zoals jullie wel weten komen veel merken dit seizoen uit met haarkrijt. Dat was de trend vorig jaar en deze trend is zeker nog niet vergeten. Daarom komen nu ook goedkopere merken met haarkrijt, zoals de body shop. De Di heeft echter ook haarkrijt aan zijn assortiment toegevoegd en deze is nog goedkoper! Gelukkig kreeg ik van Di de kans dit haarkrijt te testen.
Dit haar krijt is zowel te verkrijgen in rood en blauw. Hierbij raden ze het blauw aan bij brunettes en het rood bij blondines. Omdat ik echter een sterke rode schijn in mijn haar heb, was ik bang dat dit zou vloeken met het blauw. Daarom koos ik voor de rode kleur, maar bij een blondine zal het effect veel sterker zijn.

image

Je gebruikt dit krijt door een plukje haar die je rood wilt, vast te nemen. Daarna ga je hierover met het krijt, die het haar een rode kleur zal geven. Dit doe je zo vaak of intens als je zelf wilt. Je kunt de kleur nog intenser maken door je haar te bevochtigen. Daarvoor heb ik altijd een waterspray in mijn kast staan. Deze heb ik deze keer echter niet gebruikt. Je kunt je haar afwerken met haarspray zodat de kleur goed blijft zitten en niet af gaat op de kleren.
Het haarkrijt is uitwasbaar. Bij mij was het er na eenmaal wassen uit, maar het kan zijn dat je het twee tot drie keer moet wassen vooraleer het effect verdwenen is.

image

Het haar krijt bevat voornamelijk mica en kalk. Dat is natuurlijk om het pigment vast te houden. Verder zit er ook paraffine in en ik vermoed dat dit is om de wasachtige substantie van het krijt te krijgen. Als dit product op je kleren raakt, dan moet je het even in een warm sopje steken en dan gaat het er wel uit. Dit was ook het geval voor mijn dekbed.

image

image

Mijn dekbed zeg ik? Ja, ik deed dit product open boven mijn bed. Jammer genoeg was het krijtje in de post gebroken, waardoor allemaal brokjes op mijn bed vielen. Deze kon je niet zomaar wegvegen, want ze trokken onmiddellijk in mijn dekbed. Ook kleurden mijn handen volledig rood bij gebruik. Dat ik dus eigenlijk wil zeggen: het is een messy boel! Je gebruikt dit product best buiten of in de badkamer waar je de rode boel snel kunt opruimen. Verder moet je ook wat opletten voor je kleren. Dit kun je verhinderen door haarspray op de gekleurde stukjes te gebruiken.

image

image

Maar hoe werkt het nu. In mijn shoplog van februari kon je reeds zien dat ik deze aan het testen was. Daar is het effect ook mooier en duidelijker te zien, dus ik zou even daar gaan kijken voor een beter beeld. Hier kun je het natuurlijk ook zien, maar mijn licht was minder goed. Ik bracht twee strengen kleur aan in mijn haar. Deze strengen kleurden heerlijk rood en gaven een mooi verrassingseffect in mijn haar. Deze kleur bleef de hele dag zitten en ik had nadien geen plekjes op mijn kleren. De strengen voelden ook niet echt uitgedroogd aan. Ik vind het een heel leuk product en ga het zeker nog gebruiken. De blauwe kleur is echter voor de durvers denk ik :).

De haar krijtjes van Hair Artist zijn te koop bij Di. Voor elk haar krijtje betaal je slechts 5 euro. Dat de helft zo goedkoop als zijn tegenhanger bij de bodyshop (9 euro). Toch doet het krijt zijn werk even goed!

Gaan jullie haarkrijt uitproberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge