The BodyShop Italian Summer Fig Eau de Toilette

Hoi hoi,

Tja, voor mij is het altijd gevaarlijk om een bezoekje te brengen aan The Body Shop zonder een shopping lijstje voor ogen. Degenen die mij al langer kennen, weten dat ik dan vooral rond de geuren ga draaien. Ik hou enorm van heerlijke geuren om op te spuiten. Een tijdje geleden was het weer eens tijd voor een nieuwe geur… Foei, Kim! Uiteindelijk koos ik een geur uit de Voyage collectie, mijn 3de en de nieuwste geur in deze collectie, namelijk Italian Summer Fig.

The Body Shop Italian Summer Fig Eau de ToiletteIMG_4551

Deze eau de toilette moet je meevoeren op reis naar de zonnige kusten van Puglia in Italië. Daar hangt de geur van vijgen volop in de lucht.

GeurnotenIMG_4555

Ik ben even op zoek gegaan naar de noten van deze geur. Natuurlijk is vijg één van de noten van deze geur, maar ik was ook erg benieuwd naar de andere noten van deze geur.

De topnoot bestaat natuurlijk uit vijg, maar deze noot werd aangevuld met  groen noten en vine. Daarna gaat hij over naar de hartnoten en wonderlijk genoeg bevat deze roos. Ik hou normaal niet zo van roos, maar hier heb ik er geen last van. De roos word aangevuld met saffraan en bloemtonen. Tot slot rest ons de basisnoten en deze bestaan uit amber en eik. Hierdoor gaat de frisse geur uiteindelijk over in iets warmer. Helemaal mijn smaak :).

Verpakking en ingrediënten

VerpakkingIMG_4561

De eau de toilette komt in een flacon van 50 ml en is twee jaartjes houdbaar.

IngrediëntenIMG_4558

Alcohol Denat. (Solvent), Aqua/Water (Solvent), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Hydroxycitronellal (Fragrance Ingredient), Alpha-Isomethyl Ionone (Fragrance Ingredient), Glycerin (Humectant), Coumarin (Fragrance Ingredient), t-Butyl Alcohol (Denaturant), Citric Acid (pH Adjuster), Pentaerythrityl Tetra-Di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate (Antioxidant), Ficus Carica Fruit Extract/Ficus Carica (Fig) Fruit Extract (Humectant), Sodium Benzoate (Preservative), Potassium Sorbate (Preservative), Denatonium Benzoate (Denaturant)

Er springt niets in mijn oog bij deze lijst. Natuurlijk staat fragrance vrij ver naar boven, want anders zouden we natuurlijk geen eau de toilette in onze handen hebben.

Mijn ervaringIMG_4565

Ik heb deze geur nu een maandje in bezit. Eerst en vooral wil ik duidelijk maken dat dit geen winterse geur is. Hij is erg licht en fris. Normaal is mijn vriend niet zo van de geuren, maar bij deze heb ik nog geen commentaar gekregen. Daarom dat ik deze erg graag draag als we met ons tweeën een dagje thuis doorbrengen. De geur blijft niet al te goed zitten en na een uurtje of drie moet ik even bijsprijgen. Ik ben echter wel erg dol op deze frisse geur en ik ben verteld dat deze geur echt ruikt als een heerlijke vijgenboom. Nu wil ik een bezoekje brengen aan Italië om ervaring ook mee te maken, maar voor nu hou ik mij bij deze eau de toilette. Het is een heerlijke geur en ik vind het een aanradertje.

Waar kun je deze eau de toilette kopen en hoeveel kost hij?

Deze eau de toilette kun je in België enkel in een fysieke winkel kopen. Wanneer komt er toch eens een webshop van de The Body Shop in België? In Nederland bestaat deze webshop al zo lang. Voor een flesje van 50 ml van deze eau de toilette betaal je 27 euro. Dat vind ik een mooie prijs voor een flesje van 50 ml.

Wat is je favoriete geur van The Body Shop?

4 gedachten over “The BodyShop Italian Summer Fig Eau de Toilette”

    1. De flesjes zijn echt heel mooi gemaakt. Ik hou wel van deze look. Ze staan alleen wat moeilijker op de cakestand, waarom ik mijn parfumstash bewaar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge