Amika Perk Up Dry Shampoo

Hoi hoi,

Vroeger toen ik naar Shiphol Airport ging, was daar een stand van Amika. Zelf liep ik daar altijd snel voorbij, omdat ik het haat als ik door verkoopsters en verkopers aangeklampt word om toch maar iets te kopen. Als ik iets wil of nodig heb, zal ik dat zelf wel beslissen. Hierdoor had ik ook een bepaalde aversie gecreëerd tegen Amika. Eigenlijk is dit niet eerlijk naar het merk toe, want volgens mij heeft het hoofdkantoor minder invloed op wat een specifieke locatie uitspookt. Daarom was ik erg blij om een product van Amika te vinden in één van mijn Birchboxen. Hierdoor kon ik op mijn gemak kennis maken met het merk.

Amika Perk Up Dry Shampoo

Amika belooft dat deze droogshampoo de haren reinigt, maar ook het overtollige vet en restjes van producten die zich afzetten op het haar weghaalt. En dit zonder het haar eerst te moeten wassen. Ze beloven een verzorgende formule, die het haar in een aangename geur dompelt en het fris gevoel heeft.

Verpakking en ingrediënten

Ik ontving zelf een travelsize van 44 ml. Dit formaat is ook te koop, maar je kunt ook onmiddellijk voor de full-size versie gaan. Deze bevat 232 ml. De droogshampoo zit in een sprayflacon.

Butane, propane, sd alcohol 40-b, oryza sativa (rice) starch, disteardimonium hectorite, fragrance (parfum), cyclopentasiloxane, hippophaea rhamnoides (sea buckthorn) seed oil, water (aqua), lilial, limonene, hydroxycitronellal, lyral, citronellol, coumarin.

Ik zie dat parfum vrij hoog op de lijst staat, maar daar heb ik bij droogshampoo geen zo’n groot probleem mee.

Mijn ervaring

Ik heb deze droogshampoo nu een paar keer gebruikt. Bij mijn eerste gebruik werd ik eerst aangenaam verrast, wat onmiddellijk over ging in een onaangename verrassing. Dit gebeurde keer op keer, dus ik vind het erg belangrijk dat ik hier iets meer over vertel.

Deze droogshampoo spoot ik op mijn haar en ik liet deze even inwerken. Daarna ga ik er altijd door met mijn haarborstel. Het resultaat waren haren die er niet zo vet meer uitzagen, heerlijk roken en zacht aanvoelden. Bijna alles wat ik van een droogshampoo verwacht. Had hij echter ook de typische nadelen van een droogshampoo? Nee, ik had geen last van een witte waas op mijn haren. Ik zeg er echter bij op mijn haren, want ik had wel ergens anders last van een witte waas. Waar mijn haren op mijn schouders liggen, zag ik duidelijk een witte waas op mijn trui. Dat is niet zo leuk en het is iets om rekening mee te houden. Ik ga deze droogshampoo opmaken, terwijl ik lichtere truien draag, maar ik denk niet dat ik deze nog eens opnieuw gaan aankopen.

Waar is Amika te koop en hoeveel kost deze Perk Up Dry Shampoo?

De producten van Amika kun je aankopen op de Franse webshop van Birchbox. Daar kost een travelsize van deze droogshampoo 9 euro. De full-size, die ongeveer 5 keer zo groot is, kun je echter op de kop tikken voor 21 euro (4.2 euro t.o.v 9)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge