Wella Professionals Clear Scalp Mask

Hoi hoi,

Ik weet niet of jullie ook soms last hebben van mijn haar, maar stress werkt niet goed samen met mijn haar. Wanneer ik stress heb, zal mijn hoofdhuid uitdrogen, met pelletjes en in het ergste geval soms zelfs wondjes tot gevolg. Mijn kappers zeggen iedere keer: hoe komt dat toch? Als ik dan uitleg dat het door stress komt, hebben ze meestal geen oplossing. Laatst had mijn kapper echter wel een idee van producten die zouden kunnen helpen bij het mij verlossen van het probleem. Eén van de producten hebben jullie normaal al gezien, maar ze raadde mij ook een masker aan. Ik besloot het proberen en ik kocht het Clear Scalp Masker van Wella Professionals aan.

Wella Professionals System Professional Clear Scalp Mask

Wella belooft met dit masker een intensieve en effectieve behandeling van de hoofdhuid. De huid zal verjongen en zou schilfervorming moeten voorkomen. Daarenboven moet irritatie en jeuk van de hoofdhuid afnemen. Naast het voeden van de huid zal hij ook het haar versterken en hydrateren.

Verpakking en ingrediënten 

Het masker zit in een grote pot van 200 ml. Er bestaat echter ook een pot van 400 ml. Moest je super tevreden zijn over dit masker, is de grote pot financieel gezien waarschijnlijk handiger. Deze is een jaartje houdbaar. Wat ik meestal wel iets minder vind bij een masker in een pot is dat ik er met natte handen moet in gaan. Dat vind ik zelf minder hygiënisch. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Masker die niet in een pot zitten heb ik trouwens nog niet vaak gezien.

Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Betaine, Glutamic Acid, Zinc Pyrithione, Dimethicone, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Parfum, Methylparaben, Allantoin, Propylparaben, Propylene Glycol, Butylphenyl Methylpropional, Sodium Chloride, Hydroxyisohexyl 3)Cyclohexene Carboxaldehyde, Benzyl Salicylate, Hamamelis Virginiana Water, Alpha-Isomethyl Ionone, Ethoxydiglycol, Alcohol, Sodium, Polynaphthalenesulfonate, Glucose, Lactic Acid, Achillea Millefolium Extract, Sodium Benzoate, Betula Alba Juice, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Salvia Officinalis Leaf Extract, Potassium Sorbate, Equisetum Arense Extract, Betule Alba Leaf Extract, Alcohol Denat, Methylchloroisothiazolinone, Calcium Pantothenate, Caramel, Tartaric Acid, Methylisothiazolinone, Inositol

Hmm, ik denk dat ik niet de enige ben als ik zeg dat ik niet heel blij wordt van deze lijst. Parfum staat superhoog, wat uitdrogend werkt voor de huid. Hoe gaan ze dan juist de hoofdhuid kalmeren? Daarnaast bevat dit masker zowel parabenen als siliconen en alcohol. Ook deze zijn meestal niet zo leuk voor de huid.

Mijn ervaring

Na de ingrediëntenlijst te lezen, had ik toch wat schrik om dit masker uit te proberen. Het masker is heerlijk dik, maar naar mijn gevoel smeert hij hierdoor wat moeilijker uit. Hierdoor gebruik je naar mijn gevoel iets meer dan eigenlijk nodig is.

Het masker zelf laat je 5 tot 10 minuten inwerken, vooraleer je het met water uitspoelt. Zelf gebruik ik deze tijd meestal om de rest van mijn lichaam te verzorgen. Het uitspoelen van het masker gaat erg snel en je haar voelt onmiddellijk zacht en verzorgd aan. Daarenboven voelt het ook erg glad, maar dat is ook deels door het toedoen van siliconen. Na twee à drie dagen voelt mijn haar echter nog steeds glad en zacht. Dan is dit niet meer alleen te wijten aan de siliconen. De zachtheid is echt heerlijk en mijn hoofd jeukt net dat ietsje minder. Over het verminderen van schilfers is het moeilijker om een uitspraak te doen omdat ik momenteel minder stress op. Ik hou jullie echter op de hoogte. Momenteel ben ik erg tevreden over dit masker.

Waar is dit Wella Professionals Clear Scalp Mask te koop?

Ik kocht dit masker zelf bij de kapper (Yes Kapper in de Beddenstraat in Antwerpen). Zij verklapte mij echter al dat deze producten nu net uit het assortiment gaan. Ik zag echter dat Johnbeerens.com deze producten ook verkoopt. Daar kost de versie van 200 ml 27.40 euro en de versie met 400ml kost er 49.70 euro. Niet goedkoop, maar hij is het in mij ogen wel waard Vooral omdat er vaak kortingen te vinden zijn.

Wat vinden jullie van de ingrediëntenlijst van dit masker?

Een gedachte over “Wella Professionals Clear Scalp Mask”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge