Lush Jason and the Argan Oil Shampoo Bar

Hoi hoi,

Ik ben al jaren een verwoed Lush fan en dan voornamelijk van hun badproducten. Wij gaan nu echter ongeveer verhuizen en in onze nieuwe woonplaats hebben we jammer genoeg geen bad. De badproducten zullen nog van pas komen op reis, maar ook thuis heb ik echter mij ‘Lush fix’ nodig. Ik besloot even te snuisteren tussen de tot dan onbekende en daardoor onbeminde producten uit hun assortiment.

Zelf vind ik dat het wassen van haar ook eventjes een me-time momentje heeft als je jezelf toe laat om er van te genieten. Daarom besloot ik hun shampoo bars aan een onderzoek te onderwerpen. Ik vind het idee van een shampoo bar erg leuk. Het is een methode om onze (plastiek) afvalberg te verkleinen en vooral ook als deze mijn haar heerlijk tot rust brengt.

De eerste shampoo bar die ik probeerde heb ik op basis van de geur gekozen (en ook een beetje rekening houdende met mij niet droge haar :)). Mijn keuze viel op een prachtig roze en heerlijk ruikende shampoo bar met de naam Jason and the argan oil.

Jason and the argan oil

Lush belooft met deze shampoo bar sterker, glanzender en zachter haar. Daarenboven ruikt deze heerlijk naar de welbekende Rose Jam geur. De shampoo bar zit tjokvol arganolie en glycerine. Deze maken het haar zacht en glanzend, terwijl de roos absolute en olie de hoofdhuid herstellen en het haar versterken.

Verpakking en ingrediënten

Zoals ik hierboven reeds zei, zijn de shampoo bars verpakkingsvrij. Wel wordt aangeraden de shampoo bij niet gebruik in een afgesloten (herbruikbaar) potje te gebruiken. Tot dit doel heb ik er een shampoo tin van Lush bijgekocht. Deze shampoo bar kan er perfect in, en deze neemt heel weinig ruimte in in de toilettas.

Natrium Lauryl Sulfaat, Water (Aqua), Agar, Arganolie (Argania spinosa), Glycerine, Parfum, Roos Absolue (Rosa damascena), Geraniumolie (Pelargonium graveolens), Rozenolie (Rosa damascena), Siciliaanse Citroenolie (Citrus limonum), Limonene, Coumarine, Citronellol, Geraniol (Geraniol), Kleurstof 17200

  • Natrium Lauryl Sulfaat: zorgt voor schuim en reinigt het haar.
  • Water
  • Agar: extract van zeewier. Wordt gebruikt als emulgator en verzachtend ingrediënt in producten
  • Arganolie: dit is een olie superieur aan minerale oliën in doordringende kracht. Het werkt herstellend en antioxiderend.
  • Glycerin: Dit is een bijproduct bij het maken van zeepproductie. Het een zoete, olieachtig vloeistof. Het is in de meeste producten aanwezig als oplosmiddel en vochtvanger. Het helpt het product beter te verdelen.

Mijn ervaring

dav

Wauw, wauw, wauw. Ik ben verliefd. Deze heb ik voor gebruik een tijdje in mijn badkamer bewaard. Mijn hele badkamer kreeg de geur van dit product en met zo’n heerlijke geur kunnen we dat natuurlijk alleen maar toejuichen.

Qua werking was het even wennen. Ik zocht het even op op youtube hoe het moest. Ik neem telkens de bar en wrijf deze over mijn haar. Dit doe ik tot ik het gevoel heb dat er genoeg op zit. Deze verdeel ik dan goed over mijn haren en ik werk deze in in mijn haren. Deze laat ik ook een aantal minuten inwerken. Daarna spoel ik deze goed uit.

Na het wassen leg ik de bar terug in zijn blikje. Deze laat ik dan goed drogen, maar ik doe het wel toe als iemand anders wil douchen. Anders smelt het product gewoon op terwijl je het niet gebruikt. Dat zou enorm jammer zijn natuurlijk. Dit werkt goed. Ik heb hiermee nu al een tiental keer mijn haren gewassen en de bar lijkt nog bijna niet kleiner geworden.

Ik ben vooral verliefd op het effect van deze bar na gebruik. Het eerste wat ik zag in mijn haar was de glans. De glans in mijn haren is prachtig. Mijn haarkeur is ‘driedimensioneel’. Er zitten bruine, blonde en rode strengen in. Deze shampoo bar laat mijn blonde haar knallen als goud.

Daarenboven voelt mijn haar heerlijk zacht aan en ook wel gevoed. Mijn haar leek het een verademing te vinden om eens geen producten uit de drogist te gebruiken, maar deze iets natuurlijker versie :).

Ik was zo overtuigd van deze shampoo bar dat ik er nog 7 verschillende bij heb gekocht: 4 rechtstreeks uit het lushlab en nog eens 3 in de winkel. Deze zal ik jullie ook tonen in de toekomst. Als je een voorkeur hebt tussen de 7 volgende bars, laat het mij zeker weten:

  • Jumping Juniper
  • Godiva
  • Karma Komba
  • Coconut Rice Cake
  • Angel Hair
  • Halcyon Hair
  • Mango Exuberance

Waar zijn deze shampoo bars te koop en hoeveel kost de Jason and Argan Oil bar?

Deze shampoo bars zijn te koop bij Lush. Je kunt deze online kopen, maar ook op hun webshop. Ze hebben trouwens een Franse en Nederlandse webshop, maar geen Belgische. Wat mij trouwens wel opvalt is dat de verschillende landen soms iets andere prijzen hebben. Daarom lijkt het mij goed de prijzen te vergelijken in zowel Nederland als Frankrijk, zodat je de beste deal te pakken krijgt.

In de winkel was deze shampoo bar 9.95€ als ik mij niet vergis. Dezelfde prijs is ook terug te vinden in de Franse webshop. In de Nederlanse webshop betaal je echter maar 9.50€.

Hadden jullie eerder al shampoo bars gebruikt?

Een gedachte over “Lush Jason and the Argan Oil Shampoo Bar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge