Zo Skin Health Oclipse Sunscreen + Primer SPF 30 Protection

Hoi hoi,

Tijdens een Estetika beurs ontving ik een trio producten van Zo Skin Health producten. Een aantal dagen geleden besprak ik al de twee eerste producten van het trio. Vandaag wil ik iets meer vertellen over het laatste product in het trio. Dit is een primer en zonnebrand combinatie. Met de koude dagen de laatste tijd heb ik natuurlijk de zonnebrand minder kunnen testen en ik heb dit product voornamelijk als primer gebruikt. Zijn jullie benieuwd naar mijn ervaringen met dit product?

Zo Skin Health Oclipse Sunscreen and Primer

Zo Skin health belooft met dit product een niet vette en sneldrogende zonnebrand. Het resultaat is een matte finish die beschermt tegen UVA én UVB.

Daarenboven bevat dit product natuurlijke melanine. Deze zal de huid beschermen tegen het verouderen van de huid als gevolg van HEV licht. Ook zal het product huidimperfecties kleiner doen ogen.

Deze kan alleen gebruikt worden, maar ook als primer. Hierdoor zal alles nog langer blijven zitten.

De zonnecrème werkt 12 uur tegen zonnebrand, want het bevat een anti-oxidant die geleidelijk aan vrij gegeven wordt.

Verpakking en ingrediënten

Oclipse zit verpakt in een plastiek, spiegelende verpakking. In het flaconnetje zit 15 ml. Bovenaan de verpakking zit een pompflacon, verborgen in een draaisysteem. Het ziet er allemaal heel erg handig uit, maar door het draaisysteem vind ik het pompje iets moeilijker werken. Het draait soms wat terug, waardoor ik niet kan pompen. Maar dat is natuurlijk wel heel kritisch zijn. Door dit systeem, lijkt het flesje mij wel heel makkelijk mee te nemen.

Cyclopentasiloxane, Dimethicone Crosspolymer, Phenyl Trimethicone, Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Aluminum Hydroxide, Stearic Acid, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Polymethyl Methacrylate, Aqua/Water/Eau, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Glycerin, Dimethiconol, Squalane, Caprylic/Capric Triglyceride, Caprylyl Glycol, Tocopheryl Acetate, Melanin, Triethoxycaprylylsilane, Ethyl Ferulate, Polyglyceryl-5 Trioleate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Glycine Soja (Soybean) Seed Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Tribehenin, Polyglyceryl-4 Isostearate, Behenyl Behenate, Ascorbic Acid, Retinyl Palmitate, Myristoyl Pentapeptide-8, Disodium Uridine Phosphate, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Iron Oxides.

  • Cyclopentasiloxane: dit ingrediënt wordt voornamelijk gebruikt als smeer- en oplosmiddel.Het is een silicone (die net als alle andere siliconen) het product makkelijk uitsmeerbaar maakt.
  • Dimethicone Crosspolymer: Dit is polymeer gebaseerd op siliconen. Deze moeten de formule stabiel maken.
  • Phenyl Trimethicone: dit ingrediënt is afgeleid van silica. Het wordt gebruikt om het schuimen van producten tegen te gaan  en de huid te verzorgen.
  • Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone: Dit ingrediënt verzorgt de huid en heeft een reinigende eigenschap.
  • Aluminium Hydroxide: Deze beschermt de huid en in vele zonebrandproducten zorgt het voor een goed verdelende applicatie. Het blijft op de huid liggen en helpt UV stralen weg te reflecteren van de huid.

Mijn ervaring

Deze crème voelt aan als fluweel bij het uitwrijven. Hierdoor smeert hij makkelijk uit en trekt hij heel snel in. Mijn huid voelt ook mat aan bij het aanbrengen. Ik weet niet zo goed hoe ik dit gevoel moet omschrijven. Daarom zeg ik mat. Het voelt zacht maar licht fuzzy aan.

Dat vind ik een heel leuke eigenschap voor een zonnecreme. Daarenboven lijkt mijn foundation net dat ietsje beter te hechten, waardoor ik ook het gevoel heb, dat deze net dat ietsje langer blijft zitten.

Ik ben tevreden over deze primer/zonnecreme en het heeft mij benieuwd gemaakt naar hoe deze zal presteren op heel zonnige dagen.

Waar is Oclipse te koop en hoeveel kost dit Zo Skin Health product?

Dit product is te koop bij bepaalde schoonheidsinstituten, maar ik vond het ook op amazon en op de Nederlandse webshop derma2care.nl. Daar kost een tube van dit serum 68.50 euro.

Een gedachte over “Zo Skin Health Oclipse Sunscreen + Primer SPF 30 Protection”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge