Lush Roots Haarmasker

Hoi hoi,

Als je mij al wat langer volgt, dan weet je waarschijnlijk wel dat ik binnenkort ga trouwen. Mijn haar moet op dat moment zo lang mogelijk zijn, zodat het kapsel die ik voor ogen heb een mogelijkheid is. Nu lijkt het mij straf dat een product je haren sneller kan laten groeien, maar ik geloof wel dat een goede verzorging het haar en de haarzakjes zal verstevigen, wat dit effect zal lijken te hebben. Ik ging dus op zoek naar goede haarverzorgingsproducten, waaronder een masker. Mijn oog viel op het Roots masker van Lush, waarbij sommigen beweren dat dit hun haar effectief sneller liet groeien. Dit leek mij het proberen wel waard, hoewel het geen goedkope optie is. Vandaag wil ik er alvast ietsje meer over vertellen.

Lush Roots haarmasker

Als je mooi haar wilt hebben, moet je beginnen bij het begin – waar het groeit. Daarom heeft een gezonde hoofdhuid een positieve invloed om prachtig haar te krijgen. Hiervoor heeft Lush op drie verschillende manieren gebruikt. Daarnaast bevat het masker ook olijfolie, honing en netel. Deze zullen ervoor zorgen dat de hoofdhuid opnieuw in balans komt.

Verpakking en ingrediënten

Het masker zit in een grote plastiek pot van 225 gram. Hierop staan de ingrediënten uitgeprint, maar ook duidelijk hoe je het product moet gebruiken. De pot sluit met een draaideksel, wat het een vrij veilig product maakt om mee te nemen in de toiletzak. Ook staat op de pot aangegeven tot wanneer je het haarmasker kunt gaan gebruiken.

Zijn jullie trouwens bekend met het recycle programma van Lush. Als jullie 5 lege potjes verzamelen, ze proper uitwassen en terug binnen brengen bij Lush mag je een gratis vers gezichtsmasker mee naar huis nemen.

  • Verse Muntinfusie: wordt gebruikt  tegen pijntjes and helpt tegen hoofdpijn
  • Water (Aqua): Ik denk niet dat ik hier uitleg bij moet geven? 🙂
  • Cetearyl Alcohol: Gebruikt als emulgator
  • Sodium Lauryl Sulfaat: Gebruikt als emulgator. Het kan de huid uitdrogen.
  • Citroenzuur (Citric acid): Is een conserverend ingrediënt
  • Propyleen Glycol: Is een ingrediënt waarin andere ingrediënt opgelost kunnen worden

Mijn ervaring

Toen ik dit masker voor het eerst gebruikte, was ik verrast door de ervaring. In dit masker zitten drie verschillende soorten mint, wat bij het aanbrengen op de hoofdhuid voor een tintelend gevoel zorgt. Het is niet pijnlijk, maar eigenlijk wel aangenaam. Je hebt onmiddellijk het gevoel dat dit masker werkt.

Dit masker breng je aan op droog haar. Dat vind ik handig, want ik breng dit masker ruimschoots voor het douchen aan. Ze raden aan om dit minstens 20 minuutjes te laten inwerken. Ik neem meestal het dubbele. Nadien spring je in de douche en spoel je het goed uit. Ik merk onmiddellijk dat mijn haar bij het uitwassen heerlijk zacht aanvoelt. Daarna was ik mijn haar nog even met shampoo (Jason and the argan oil – Lush) en een condition (Jungle Solid Conditioner – Lush). Doordat ik meestal ’s avonds de tijd neem voor mezelf, een maskertje en een heerlijk lange douche, kan ik het effect niet onmiddellijk waarnemen. Ik moest dus wachten tot mijn haren droog waren de volgende ochtend.

Zelfs na het uitwassen, bleef ik het tintelen voelen. Dit hield vrij lang aan, want zelfs de volgende ochtend had ik het nog licht. Hierdoor had ik echt wel het gevoel dat mijn haar goed verzorgd en gereinigd aanvoelde. Ik stond ook op met superzacht, makkelijk doorkambaar haar. Het voelt zacht, gevoed en verzorgd aan. Daarenboven glanst het mooi en oogt het heel gezond. Veel extra volume kreeg ik niet door dit product, maar dat is waarschijnlijk omdat mijn haar al redelijk wat volume heeft. Ik ben zeer tevreden over dit masker en ga het met plezier blijven gebruiken. Hopelijk groeien mijn haren ook lang genoeg – deels onder invloed van dit masker – dat ik een mooi kapsel kan hebben op mijn trouw.

Waar is Roots te koop en hoeveel kost dit haarmasker?

Dit haarmasker is gecreëerd door Lush. Bijgevolg is het beschikbaar in hun winkels en op hun webshop. Het is geen goedkoop masker, want per pot betaal je 19.95 euro. Ik kan hier echter vrij lang mee doen, dus ik heb het er wel voor over.

Geloven jullie in producten die het haar sneller laat groeien?

2 gedachten over “Lush Roots Haarmasker”

    1. Idd. En zo makkelijk te gebruiken… Ik kom terug van sport, breng het aan, even rusten en dan een minuut of 20 later spring ik onder de douche ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Een dagelijkse blog met make-up en bordspelletjes