Lush Retread Conditioner

Hoi hoi,

Ik wil natuurlijk niet alleen de Solid conditioners van Lush proberen. Ze hebben ook de meer crème structuren in hun collectie. Ik besloot er eentje in hun befaamde zwarte potjes uit te proberen. Mijn keuze viel op hun Retread conditioner.

Lush Retread Conditioner

Deze conditioner zou de haarschubben moeten herstellen en sluiten. Als je een haar in detail bekijkt, zitten daar allemaal schubjes op. Het wassen van je haren maakt dat deze schubjes open gaan staan. Hierdoor zijn de haren een stuk gevoeliger. Conditioners moeten deze schubjes terug sluiten en zo ook deze. Daarenboven zit het vol met oliën, vers fruit en yoghurt. Deze zullen het haar versterken. De oliën zijn afkomstig van jojoba, avocado en olijven. De enzymen van meloen reinigen het haar, terwijl de proteïnen uit yoghurt het versterken en doen glanzen.

Deze conditioner gebruik je na het wassen van je haar. Je verdeelt een goed hoeveelheid over je haar. Dit laat je intrekken. Hoe langer hoe beter is meestal de regel. Daarna spoel je het haar goed uit.

Verpakking en ingrediënten

Deze conditioner zit in de typische, plastiek potjes van Lush. Deze kun je er ook terug binnen brengen als deel van hun recycle plan. In een potje zit 245 gram en een sticker op de verpakking vertelt hoe lang deze minstens houdbaar is.

Agar agar-gel (Geldium Cartilagineum), Water (Aqua), Propyleen Glycol, Cetearyl Alcohol, Sojamelk (Glycine Soja), Sodium Lauryl Sulfate, Verse Cantaloupe Meloen (Cucumis Melo), Biologische Extra Virgin Olijfolie (Olea Europaea), Parfum, Biologische Avocado-olie, Soja-yoghurt, Lanoline (Lanolin), Viooltjesblad Absolue (Viola Odorata), Sinaasappelbloesem Absolue (Citrus Aurantium), Neroli-olie (Citrus Aurantium Amara), Biologische Jojoba-olie, Synthetische Musk

  • Agar agar-gel (Geldium Cartilagineum): Agar Agar wordt gebruikt als verzachtend ingrediënt en als een emulgator.
  • Water (Aqua): gewoon water…
  • Propyleen Glycol: wordt gebruikt als hydrateren element en heeft gelijkaardige eigenschappen aan water. Het dringt dieper in de huid door dan glycerine en is goedkoper. Er reageren echter meer mensen gevoelig op.
  • Cetearyl Alcohol: emulgerende wax.
  • Sojamelk (Glycine Soja): wordt gebruikt om het product textuur te geven.

Mijn ervaringen

Poeh, ik heb een eerste nadeeltje bedacht van Lush. Nee, dat is een grapje. Ik draag echter een bril en ik had mijn Retread en Roots potjes naast elkaar gezet. Zonder bril/lenzen zie ik bijna niet en dus greep ik verkeerd. Gelukkig heeft Roots een zeer typische geur, waardoor ik mijn fout nagenoeg onmiddellijk door had.

Retread is een crème product, die ik gemakkelijk over mijn haren uitsmeer. Met een kam zou ik het product nog meer in de punten kunnen krijgen. Eenmaal aangebracht laat ik deze zo lang mogelijk intrekken. In de douche is dat echter meestal niet zo lang. Ik denk een vijftal minuutjes. Daarna spoel ik de conditioner goed uit, maar dit gaat zeer gemakkelijk.

Na een nachtje slapen, valt onmiddellijk op dat mijn haar een stuk dikker aanvoelt. Daarenboven voelt het heerlijk zacht en verzorgd. Ik ben heel tevreden over deze conditioner. Het effect vind ik heerlijk.

Waar is Retread te koop en hoeveel kost deze conditioner?

Retread is een conditioner van het merk Lush. Deze kun je online of in hun winkels aankopen. Daar kost deze 16,95 euro per potje.

Wat is jullie favoriete Lush conditioner?

Een gedachte over “Lush Retread Conditioner”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge