W7 Romanced Oogschaduwpalette

Hoi hoi,

Vorig jaar kon op ik de Estetika beurs shoppen. Ze hadden daar ook een heel grote stand van het make-up merk W7, bekend voor zijn dupes van befaamde make-up producten. Toendertijd was net het Soft Glam palette van Anastasia gelanceerd. W7 liet er geen gras over groeien en creëerde zijn dupe van het palette, namelijk het Romanced palette. Vandaag wil ik hier jullie graag iets meer over vertellen.

W7 Romance Oogschaduwpalette

Romanced is een oogschaduw palette bestaande uit 14 kleurtjes. Deze zijn allemaal aan de neutrale kant. De kleuren zijn roze tonen, maar gecombineerd met gouden en peachy tinten.

W7 belooft een intense pigmentatie, maar met een mogelijkheid op mooie, dagelijkse en natuurlijke looks te maken.

De oogschaduw kleuren in het palette hebben verschillende texturen en afwerkingen. Er zitten metallic glitters in, maar ook matte kleuren.
De kleuren (deze beschrijvingen komen van https://www.w7cosmetica.nl/oog-make-up-en-nl/w7-romanced-eyeshadow-palette.html):

Infatuation is een matte beige tint

Passion is een champagne tint

Fling is een peach tint

Ever After is een soft, pink metal tint

Crush is een deep, copper metal tint

Valentine is een gold tint

Desire is een matte mahogany tint

Lust is een smokey lilac tint

Amour is een delicate gold tint

Fairy Tale is een matte, dusty orange tint

Date Night is een matte terracotta tint

Romeo is een light brown tint

Affair is deep chocolate tint

Black Book is een charcoal black tint

Verpakking en ingrediënten

Het palette zit in een kartonnen verpakking. Deze kreeg een oudroze kleurtje mee. Het palette weegt 11.2 gram. Dat is 0.8 gram per kleurtje. Dat is iets minder dan verwacht, maar zelf maak ik dat toch nooit op. Het palette is anderhalf jaar houdbaar.

Talc, Mica, Magnesium Stearate, Kaolin, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Silicia, Zea Mays (Corn) Starch, Polyethylene, Isononyl Isononanoate, Ethylhexyl Palmitate, Octyldodecanol, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Polyisobutene, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Phenoxyethanol, Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), May Contain (+/-): Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77492) Iron Oxides (CI 77499), FD & C Red No. 40 (CI 16035), FD & C Yellow No. 5 (CI 19140), Manganese Violet (CI 77742), Ultramarines (CI 77007).

  • Talc: Deze geeft een gladde structuur aan poeders.
  • Mica: Dit is een groep van mineralen die gevonden wordt in een gekristalliseerde, dunne en elastische vorm en daarenboven gemakkelijk uit elkaar gehaald kunnen gehaald worden. Deze wordt gebruikt om kleur en glans te geven aan make-up.
  • Magnesium Stearate:Dit ingrediënt wordt gebruikt om kleur te geven aan gezichtspoeders.
  • Kaolin: dit is een klei ingrediënt, wat de huid beschermd.
  • Methyl Methacrylate Crosspolymer: zorgt voor een film op de huid (denk ik)

Mijn ervaringen

Oooh jongens, dit is het niet hoor. De kleuren die ik probeerde waren zo korrelig. Bij het aanbrengen viel al het pigment weg. Daarenboven het je meer oogschaduw onder je ogen dan erboven. Dat kan niet te bedoeling zijn, denk ik. Daarenboven blenden de kleuren gewoon weg bij het blenden. Ik ben niet tevreden over dit palette. Als je deze kleuren wil gebruiken, moet je een basis, of misschien zelfs een glitterlijm gebruiken. Ik klink nu misschien wel erg negatief, maar het is voor het eerst sinds lang, dat ik zoveel problemen heb bij het creëren van een look. Zo jammer, want die bordeaux kleuren heb ik nog niet in mijn collectie. Waarom?

Edit: Ik heb het palet nadien nog een aantal keer geprobeerd. Het palette werkt wel perfect als ik de producten met mijn vingers aanbreng. Dit geeft een heel mooi resultaat. Aleen vind ik dit niet zo leuk, omdat ik met mij vingers minder precies kan werken dan met mijn kwasten.

Waar is W7 te koop en hoeveel kost dit Romanced oogschaduw palette?

W7 is onder andere te koop bij Boozyshop, maar heeft in Nederland zijn eigen webshop ter beschikking. Prijzen durven tussen deze twee online aanbieders echter nogal eens verschillen, maar hier betaal je bij beide aanbieders dezelfde prijs, namelijk 8,95 euro.

Zijn jullie ook zo teleurgesteld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge