Lush Avocado Co-wash

Hoi hoi,

Lush heeft niet enkel shampoo bars in hun assortiment om het haar te reinigen. Ze hebben ook iets in het assortiment wat ze een Co-wash noemen. Het is een 2-in-1 product, namelijk shampoo en conditioner in één. Dit is wat ze er zelf over zeggen…

Lush Avocado Co-wash

Wanneer je je haar wast met Co-wash, was je haren met conditioner. Dit blokje is gemaakt van avocado, olijfolie en ciderazijn. Hierdoor wordt het gereinigd, zonder de beschermende oliën uit het haar te verwijderen.

De avocado Co-wash gebruik je door je haren goed nat te maken. Daarna laat je de Co-wash van de wortel tot de punt door je haar glijden. Het geheel masseer je goed in. Daarna het geheel goed uitspoelen. Het resultaat is heerlijk gevoed haar.

Daarenboven heeft de avocado Co-wash de heerlijk zoete geur van bergamotolie.

Verpakking en ingrediënten

De avocado Co-wash zit in de lijn naakte producten van Lush. Dit wil zeggen dat deze zonder enige verpakking verkocht wordt. Zelf bewaar ik dit blokje in een plastiek doosje die ik bij de flying tiger aankocht.

Rozemarijn-, Lavendel- en Brandnetelinfusie, Cupuacuboter (Theobroma grandiflorum), Fair Trade en Biologische Cacaoboter, Verse Avocado (Persea gratissima), Natrium Laureth Sulfaat, Glyceryl Stearaat en PEG-100 Stearaat, Cetearyl Alcohol en Sodium Lauryl Sulfaat, Glycerine, Extra Virgin Olijfolie (Olea europaea), Parfum, Ciderazijn, Bergamotolie (Citrus aurantium bergamia), Litsea Cubeba-olie (Litsea cubeba), Olibanumolie (Boswellia carterii), Gardenia-extract, Cinnamal Alcohol, Cinnamal, Limonene, Linalool, Rode was (Specerit Red), Chlorofyl

  • Cupuacuboter (Theobroma grandiflorum): verzacht en hydrateert de huid en het haar.
  • Fair Trade en Biologische Cacaoboter: verzacht en hydrateert de huid en het haar.
  • Verse Avocado (Persea gratissima): verzacht de huid en het haar.
  • Natrium Laureth Sulfaat: wordt gebruikt als reinigend en schuimvormend ingrediënt.

Mijn ervaringen

Ik heb de avocado Co-wash al een aantal keren gebruikt. Het werkt gelijkaardig aan een shampoo bar, met één groot verschil. Verwacht je niet aan schuim, want die is er nagenoeg niet. Ik ga met het blokje over mijn haar tot het mij genoeg lijkt. In het begin vond ik dit erg moeilijk om te bepalen, maar ik werd er beter in. Daarna werk ik het geheel verder uit met mijn handen. Nadien laat ik het geheel even intrekken terwijl ik met mijn shower jellies in de weer ga. Daarna spoel ik mijn haar goed uit.

Mijn haar voelt onmiddellijk een stuk zachter en heel gevoed. Dit gevoel blijft de volgende dagen aanhouden. Ook heb ik het gevoel dat mijn haar iets dikker aan voelt, maar daarentegen niet zwaar aan gaat voelen.

Ik vind echter wel één nadeel aan het product. Rondom de avocado Co-wash is rode wax aangebracht. Dit is voor de aantrekkelijkheid en bescherming van het product in de winkel denk ik… Bij gebruik lijkt dit bij mij echter niets toe te voegen, integendeel… Ik vind dat het in mijn weg zit. Daarenboven betaal je er ook voor, via het gewicht van het stukje die je aan koopt en het product is al niet echt goedkoop. Gelukkig is het wel een zuinig product, want mijn blokje lijkt nagenoeg nog niet geslonken.

Weet iemand waarom de was rond de avocado Co-wash zit?

Waar is de avocado Co-wash te koop en hoe veel kost ze?

De avocado Co-wash bij Lush. Je kunt het product zowel in offline als offline winkels vinden. De avocado betaal je volgens het gewicht. Het is niet goedkoop en kost 17.50 euro voor 100 gram. Ik vind dit wel kunnen omdat het bij mij vrij zuinig werkt.

Doen jullie aan Co-wash van het haar?

2 gedachten over “Lush Avocado Co-wash”

  1. Oh die was lijkt me ook erg vervelend ja. En het zal niet licht zijn, dus dat zoiets meeweegt met de prijs, is ook wel stom. Maar dat zijn flessen eigenlijk ook, slechts een omhulsel. Alhoewel je die weer kunt hergebruiken of inleveren. Deze Co-Wash klinkt wel erg goed trouwens, ik heb een sample liggen die ik eens ga proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge