Lush Catastrophic Cosmetic gezichtsmasker

Hoi hoi,

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten moet ik voor mijn werk af en toe naar Amsterdam. Rond de jaarwisseling moest ik er weer eens zijn en ik had wat lege Lush verpakkingen verzameld. Ik had welgeteld 10 verpakkingen die ik in de winkel op Leidsestraat ingewisseld heb voor twee verse gezichtsmaskers. Een van de maskers die ik mee nam is het Catastrophic Cosmetic gezichtsmasker. Vandaag vertel ik je er graag iets meer over.

Lush Catastrophic Cosmetic gezichtsmasker

Dit masker is gemaakt van blauwe bessen, kalamijn, Kamille, roos en amandelolie. Hierdoor is Catastrophic Cosmetic een tegelijkertijd kalmerend en verzorgen gezichtsmasker. Daarenboven wordt het vers gemaakt.

De blauwe bessen in het masker zorgen voor vitaminen en mineralen, waardoor het masker vrije radicalen tegen gaat en de huid beschermd.

Je gebruikt dit masker door een laagje aan te brengen op het gezicht en dit 10 tot 15 minuten te laten intrekken. Daarna spoel je het zorgvuldig af.

Het masker zelf bewaar je best in de koelkast, want doordat het vers is, is het beperkt houdbaar.

Verpakking en ingrediënten

Het masker zit verpakt in een van de typische zwarte potjes van Lush. Ook deze kun je laten recycleren, dus je werkt meteen naar je volgende masker toe. Het potje bevat 75 gram en het masker zelf is een maandje houdbaar.

Kalamijnpoeder (Calamine), Talc, Iers Mos-gel (Chondrus Crispus), Blauwe Bessen (Vaccinium myrtillus), Glycerine, Amandelolie (Prunus amygdalus dulcis), Roos Absolue (Rosa damascena), Blauwe Kamille-olie (Chamomilla recutita), Zoete Wilde Sinaasappelolie, Limonene, Alpha-isomethyl-ionone, Parfum

  • Kalamijnpoeder (Calamine): beschermd de huid.
  • Talc: maakt crèmes glad van gevoel.
  • Iers Mos-gel (Chondrus Crispus): dit is een stabilisator en emulgator.
  • Blauwe Bessen (Vaccinium myrtillus): werkt als een anti-oxidant
  • Glycerine: Dit is een bijproduct bij het maken van zeepproductie. Het een zoete, olieachtig vloeistof. Het is in de meeste producten aanwezig als oplosmiddel en vochtvanger. Het helpt het product beter te verdelen.

Mijn ervaringen

Woepie, ik mocht voor het eerst een vers gezichtsmasker van Lush uitproberen. Ik begon met een klapper.

Ik breng dit masker aan door een dun laagje aan te brengen op de huid. Dat laat ik zitten tot het droogt en licht begint de barsten bij het bewegen van het gezicht. Daarna was ik het geheel af met lauw water of verwijder ik het onder de douche.

Nadien voelt mijn huid heel zacht, wat satijnachtig. Dit gevoel blijft nog een hele tijd duren, tot twee dagen verder. Daarenboven voelt mijn gezicht gevoed aan en lijkt alles net dat ietsje helderder en egaler. Ik ben heel erg tevreden over dit masker en ga het met veel plezier opmaken.

Ik heb het reeds drie maal gebruikt en ga het waarschijnlijk nog 9 maal kunnen gebruiken. Dat komt neer op ongeveer 1 euro per keer, wat ik wel te doen vind. Vergeet trouwens niet je masker in de koelkast / diepvries te bewaren. Des te langer ga je er van kunnen genieten…

Waar is Catastrophic Cosmetic te koop?

Catastrophic Cosmetic is een van de verse gezichtsmaskers van Lush. Zowel offline als online kun je er terecht voor dit masker. Dit masker kost 11.50 € voor een potje.

Wat is jullie favoriete (verse) gezichtsmasker van Lush?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge