Lush Shower Jelly in Santa’s Belly

Hoi hoi,

In januari kon ik profiteren van de heerlijke sale bij Lush. Lush doet maximaal 1 keer per jaar een sale. Dan worden de kerst producten aan halve prijs verkocht en heel soms enkele reguliere producten aan dezelfde korting. Ik kan deze sale nooit weerstaan en voor mij betekent dit vaak inslaan voor een geheel jaar. Eén van de producten die ik dit jaar aankocht zijn een aantal potjes van Santa’s Belly, een felrode shower jelly met gouden glitter.

Lush Santa’s Belly Shower Jelly

Santa’s belly ruikt onder andere naar fris Appelsap. Het is een zoete en fruitige geur door zijn combinatie van bergamotolie, rose Absolue en nerolie olie. Zeewier zorgt voor het Jelly effect van dit product.

Verpakking en ingrediënten

Santa’s Belly zit verpakt in een klein, doorzichtig potje. Het potje bevat 100 gram en maakt deel uit van het Lush recycle programma, zowel in België als in Nederland.

Glycerine, Steranijs Infusie, Natrium Laureth Sulfaat, Propyleen Glycol, Carrageenextract, Parfum, Vers Appelsap (Pyrus malus), Rode druivensap, Bergamotolie (Citrus aurantium bergamia), Roos Absolue (Rosa damascena), Neroli-olie (Citrus Aurantium amara), Sinaasappelbloesem Absolue (Citrus aurantium), Titanium Dioxide, Synthetische Fluorflogopiet, Silica, IJzer Oxiden (Iron Oxides), Hydroxypropyl Methylcellulose
Natrium carboxy methyl cellulose, Limonene, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Kleurstof 14700 (CI 14700), Kleurstof 17200

  • Glycerine: Dit is een bijproduct bij het maken van zeepproductie. Het een zoete, olieachtig vloeistof. Het is in de meeste producten aanwezig als oplosmiddel en vochtvanger. Het helpt het product beter te verdelen.
  • Natrium Laureth Sulfaat: deze wordt gebruikt als reiniger en schuimvormer.
  • Propyleen Glycol: dit is een ingrediënt gebruikt om het product langer houdbaar te maken.
  • Carrageenextract: is een ingrediënt afkomstig van zeewier en. Het zorgt voor het Jelly effect van het product.

Mijn ervaringen

Ik vind dat shower Jelly’s altijd zeer zuinig lijken te werken. Mijn shower jelly doe ik in stukjes, waarvan ik er dan eentje in een organza zakje steek. Dit zakje neem ik dan mee onder de douche. Met een blokje kan ik ongeveer vijf a zes keer douchen.

Ik vind de geur van deze shower jelly heerlijk. Ik vind hem zoet, maar niet te zoet. Perfect voor koudere dagen, maar ook lente dagen met een waterig zonnetje.

Zelf ben ik dol op deze shower Jelly. Gelukkig, want ik heb een vrij grote voorraad ?.

Waar is Santa’s Belly te koop en hoeveel kost het?

Santa’s Belly is een van de kerstproducten van 2018 in de collectie van Lush. Deze is momenteel niet te koop in de winkel, maar de laatste jaren komt deze met kerst telkens terug. De shower jelly kostte 6.96 euro per stuk.

Welke shower jelly hebben jullie al gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge