Lush Fix Veganistische Proteïne Shampoo

Hoi hoi,

Een tijd terug lanceerde Lush in hun Lush Labs proteïne shampoos. Deze zijn van vaste vorm en zijn veganistisch gemaakt. Dat maakte mij enorm nieuwsgierig, hoewel ze niet goedkoop waren. Ik koos er voor om van elke van de 4 een blokje aan te kopen. Vandaag wil ik meer vertellen over de paarse versie van de proteïne shampoo. Deze kreeg de naam fix.

Lush Fix Veganistische Proteïne Shampoo

Deze proteïne shampoo zorgt voor zachte lokken. Deze shampoo bevat kamille en marigold en is uitermate geschikt voor blond haar. Deze zal het haar terug mooi blond maken.

In de shampoo zit olijfolie en aquafaba, wat het haar sterker zal maken, waardoor het minder snel zal afbreken. Jojobaolie met het haar intens hydrateren, terwijl limoenolie het haar doet glanzen.

Verpakking en ingrediënten

Deze proteine shampoos zijn net als de shampoo bars verpakkingsloos. Ik sneed deze in stukjes en plaatste deze in een vierkant doosje van Lush.

Sodium Coco Sulfate, Glyceryl Stearate, Aquafaba, Roman Chamomile Flower Extract, Marigold Flower Extract, Propylene Glycol, Water (Aqua), Ethyl Macadamiate, Perfume, Extra Virgin Coconut Oil, Organic Jojoba Oil, Extra Virgin Olive Oil, Hydrolyzed Wheat Protein, Arginine HCL, Leucine, Fresh Organic Lemon Juice, Guar Gum, Rosewood Oil, Violet Leaf Absolute, Ylang Ylang Oil, Jasmine Absolute, Cetrimonium Chloride, Behentrimonium chloride, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Benzoate, Citronellol, Geraniol, Linalool, Colour 60725

  • Sodium Coco Sulfate: Dit ingredient wordt vaak gebruikt als een vervangen van SL(e)S. Het zorgt voor schuim en reinigt het haar en huid efficiënt.
  • Glyceryl Stearate: dit is een emulgator en stabiliserend ingrediënt. Olie en watergebaseerde ingrediënten mixen goed op deze wijze.
  • Aquafaba: Dit is een andere naam voor kikkererwtenwater. Deze beschermd en versterkt het haar.
  • Roman Chamomile Flower Extract: Deze werkt kalmerend en maakt blond haar meer glanzend en helder.
  • Marigold Flower Extract: dit is een kalmerend ingrediënt.

Mijn ervaring

Ik was erg verwonderd door dit product. Zelf had ik een stevige blok verwacht, maar het product is erg zacht. Ik kan er zelfs mee boetseren :).

Deze proteïne shampoo heeft zijn voor en nadelen. Hij is niet heel erg zuinig en je moet wat werken vooraleer hij goed ingewerkt is in je haar. Daarenboven is hij paars van kleur, erg paars. Ik heb een tubble (een opblaasbaar bad) waarin ik deze shampoo soms ook gebruik. De paarse kleur is zo intens dat er overal paarse vlekjes te vinden zijn op mijn tubble. Dat vind ik wel jammer. Ik kan ze niet wegvegen en de kleur lijkt gewoon onmiddellijk in het bad te trekken.

Het goede nieuws is dat deze shampoo wel erg goed werkt. Tot enkele dagen er na, merk ik bij het borstelen van mijn haren, dat het heel zacht en glad aanvoelt. Daarnaast droogt het haar mooi op met wat volume.

Waar zijn deze veganistische proteïne shampoos te koop en hoeveel kosten ze?

Lush lanceerde deze veganistische proteïne shampoos een tijd terug. Deze waren toen 15 pond per blokje van 100 gram als ik mij niet vergis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge