Lush Hairy Mc Clairy Solid Shampoo

Hoi hoi,

Een tijd terug heb ik mij verdiept in de vaste shampoos die Lush in het assortiment had. Ik heb er toen twee gekocht op de Engelse webshop. Jammer genoeg lijken deze nu verdwenen van de webshop, maar misschien komen ze ooit nog eens terug. Vandaar dat ik toch graag mijn ervaringen met dit product deel.

Lush Hairy McClairy Solid Shampoo

Deze vaste shampoo werkt antiseptisch. Daarenboven bevat ze steranijs en moringa poeder waardoor de hoofdhuid gezond oogt en voelt.

De geur van deze Hairy McClairy is afkomstig van ciroen en limoenolie.

Verpakking en ingrediënten

Deze Hairy McClairy is verpakkingsloos, net zoals vele shampoos in het assortiment van Lush. In de badkamer bewaar ik die echter wel graag verpakt, maar dat doe ik door ze te bewaren in een herbruikbaar doosje (soms van Lush, soms van de Flying
Tiger en soms iets wat ik op de kop tik op Aliexpress).

Sodium Lauryl Sulfate, Stearic Acid, Water (Aqua), Glyceryl Stearate & PEG 100 Stearate, Sodium Cocoamphoacetate, Perfume, Organic Lemon Myrtle Oil (Backhousia Citriodora), Lime Oil (Citrus Aurantifolia), Ylang Ylang Oil (Cananga Odorata), Soya Lecithin, Star Anise (Lilciim Verum), Extra Virgin Coconut Oil (Cocos Nucifera), Gardenia Extract (Gardenia Jasminoides), Moringa Powder (Moringa Pterygosperma), Benzyl Benzoate, Citral, Limonene, Linalool

  • Sodium Lauryl Sulfate: Dit ingrediënt zorgt voor een rijk schuim en reinigt haar en huid. Het kan echter ook wat uitdrogend werken.
  • Stearic Acid: deze beschermt de huid tegen verlies van water en zorgt voor een beschermende laag.
  • Water (Aqua): gewoon water ?
  • Glyceryl Stearate: deze stabiliseert de mengeling van het product.
  • PEG 100 Stearate: deze zorgt voor een beschermend laagje, waardoor vocht goed vastgehouden kan worden.

Mijn ervaring

Ik was zeer aangenaam verrast door deze vaste shampoo. De geur is straf, maar heel erg aangenaam. Zelf sneed ik het blokje nog eens in twee, waardoor deze makkelijker in een opbergbakje konden. Door deze kleinere en rechthoekige vorm, ligt deze heel handig in de hand.

De shampoo schuimt lichtjes en nadien voelt mijn haar zacht, gereinigd en niet uitgedroogd aan. Daarenboven werken deze blokjes hee zuinig. Ik heb hem reeds een aantal keer gebruikt en er lijkt nog niets verdwenen van het blokje.

Waar is de Hairy McClairy te koop en hoeveel kost ze?

Hairy McClairy is een van de vaste shampoos van Lush. Je kon deze voorheen online bestellen. Momenteel staan ze er niet op, maar ik hoop dat ze ooit terug komen. Toen ik ze aankocht, was het 7.95 pond of ongeveer 9,60 euro voor een blokje van 100 gram. Ik heb echter een veel groter stuk gekregen, ik denk 125 gram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge