Lush SOS Sumatra Shampoo Bar

Hoi hoi,Een hele tijd geleden (november 2018) bracht Lush SOS Sumatra producten uit. Deze bestonden uit een shampoo bar en een zeepje. Voor het zeepje was ik te laat, maar gelukkig kon ik wel de shampoo bar op de kop tikken. Deze producten waren gelanceerd ten voordele van de Oerang-Oetans in het regenwoud. Door de vele palmolieplantages zien ze hun woongebied telkens kleiner worden. Met de opbrengst probeert Lush delen terug te kopen om deze opnieuw regenwoud te laten worden. Er zijn er maar heel weinig over. Ze hebben zelfs exact evenveel zeepjes uitgebracht als er Oerang Oetans over waren. Ik vond dit zo’n mooi initiatief en moest mijn steentje bijdragen. De shampoo bar it was. Hopelijk doen ze deze actie binnenkort opnieuw.

Lush SOS Sumatra Shampoo bar

Deze shampoo bar werd ontwikkelt om de Sumatran Orangutan Society (SOS) en de Orangutan Information Centre (OIC) te helpen. En dan wel om het uitsterven van de Orang – Utan tegen t egaan.Dit product bevat poeder van Moringa graan. Deze reinig het water en maakt het haar proper. Daarenboven is de shampoo bar heerlijk geuren door de essentiële oliën van patchoeli en Braziliaanse sinaasappel die ering verwerkt zijn. Daarenboven bevat deze ook geen palmolie.In 2017 haalde de actie geld op om 50 hectares terug te kopen, zodat deze niet meer gebruikt kan worden voor de productie van palmolie.

Verpakking en ingrediënten

Deze shampoo maakt deel uit van de naked collectie van Lush. Dit wil zeggen dat deze volledig zonder verpakking te verkrijgen is. Ik berg deze zelf op in een tinnetje die ik bij Lush of Aliexpress aankocht.

Sodium coco sulfate, Poudre de graine de moringa (Moringa pterygosperma), Eau (Aqua), Parfum (Perfume), Huile essentielle de patchouli (Pogostemon cablin), Huile essentielle d’orange du Brésil (Citrus sinensis), Huile de noix de coco extra vierge (Cocos nucifera), Alcool dénaturé (DRF Alcohol), Benzoate de benzyle (Benzyl benzoate), Citral, Géraniol, Limonene, Linalool, CI 19140, CI 42090, CI 77499

  • Sodium coco sulfate: dit ingrediënt zorgt voor schuim en reinigt het haar.
  • Poudre de graine de moringa (Moringa pterygosperma): Dit poeder is rijk in antioxidanten. Het wordt gebruikt als een reinigend ingrediënt. Daarenboven werkt deze voedend en hydraterend voor het haar.
  • Eau (Aqua): iedereen weet natuurlijk wat water is. In cosmetica wordt het gebruikt als oplosmiddel.
  • Parfum (Perfume): Bij Lush is dit op basis van natuurlijke essentiële oliën.
  • Huile essentielle de patchouli (Pogostemon cablin): dit is vooral een ingrediënt die gebruikt wordt voor zijn geur. Het is een zeer kruidige geur.

Mijn ervaringen

Mijn verwachtingen voor deze shampoo bar waren hoog gespannen. Ik was bang dat doordat deze voor een goed doel gecreëerd was, dat de kwaliteit de andere shampoo bars van Lush niet zou evenaren. Gelukkig was dit totaal geen probleem. Meer zelfs, maar dat vertel ik op het einde.Mijn haar wassen met deze shampoo bar ging heel goed. Het zorgt voor redelijk wat schuim, waardoor je deze makkelijk over het haar kunt verdelen. Daarenboven spoelt het makkelijk uit. Nadien voelt mijn haar proper aan. Ik denk dat je deze wel best niet gebruikt als je droog haar hebt. Ik had de indruk dat mijn haar iets droger aanvoelde. Hierdoor duurde het ook langer vooraleer het weer vetter aanvoelde. Daarenboven heeft deze shampoo bar een heerlijke geur. En het beste van al is dat deze geur redelijk lang en sterk in het haar blijft hangen. Mijn man zei ’s avonds zelf, jouw haar ruikt heel lekker.Je merkt het dus. Ik ben heel tevreden over deze shampoo bar. Hopelijk komt deze terug.

Waar is de SOS Sumatra shampoo bar te koop en hoeveel kost ze?

Deze shampoo bar was online te koop bij Lush. Ik weet eigenlijk niet of ze ook in de winkels lag, want ik heb ze op het net gekocht. Deze shampoo bar kostte 10.95 euro per stuk. Vorig jaar werden deze shampoos op 30 november gelanceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge