Urban Decay Gwen Stefani Oogschaduwpalette

Hoi hoi,Ik het reeds een aantal keer vermeld. Op Vinted kon ik enkele leuke Urban Decay producten op de kop tikken. Zo ook een heel mooi oogschaduwpalette die het merk uitbracht samen met Gwen Stefani. Volgens mij maakte deze zelfs ooit deel uit van een kerstcollectie…

Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow palette

Gwen Stefani heeft voor dit palette nauw samengewerkt met Urban Decay. Hieruit is een palette met haar favoriete 15 kleuren uit gekomen. Van deze 15 kleurtjes zaten er slechts 3 reeds in de vaste collectie!Dit is een palette waar je alle kanten mee uit kan. Er zitten veel neutrale kleurtjes in, maar ook enkele knalkleuren. Zo bevat het een prachtig ogende blauwe kleur. Maar ook een gouden kleur en een zwarte kleur ontbreken niet. Daarenboven zijn de tinten een mix van mat en metallic/shimmer. Het palette bevat een 5tal matte kleuren. Elk kleurtje heeft een naam.

Verpakking en ingrediënten

Dit palette zit in een vrij zware verpakking. Het is bulky en stevig. Niet zo handig om te reizen, maar wel heel mooi op je beauty tafel, vind ik. In het palette zitten 15 oogschaduws van elk 1.4 gram. In het totaal kun je dus genieten van 21 gram product. Dat is niet weinig. Ik ben er zelfs een beetje van onder de indruk.

Jammer genoeg kan ik nergens een ingrediëntenlijst vinden online van dit product. Ook staat het niet aangegeven op mijn oogschaduwdoosje.

Mijn ervaringen

Hierboven zie je de zuivere swatches van deze oogschaduws. Ze zijn allemaal een veegje, zonder primer er onder. Je zien onmiddellijk dat de kleuren erg goed gepigmenteerd zijn, zelfs de lichte kleuren. Bij de lichte kleuren zie je dat natuurlijk minder, maar dat is omdat ik een bleekscheet ben. Deze vallen ietswat weg op mijn huidtint, maar nog steeds kun je zien hoe goed de pigmentatie is.

De kleuren zijn zeer gevarieerd en hebben verschillende finishes. Er zijn een aantal matte kleuren, maar bijvoorbeeld in de blauwe en gouden kleur en enkele andere zit vrij veel glans. Ook zitten er wat satijnachtige kleuren in. Er zitten veel neutrale tinten, waardoor deze perfect is voor een day look, maar met de onderste rij kun je perfect transformeren naar een night look.

Bij dit palette moet ik mijn verplichten om alle kleuren te gebruiken. Het zijn allemaal prachtige kleuren met een goede pigmentatie Daarenboven blenden ze ook allemaal mooi in elkaar zonder hun pigmentatie te verliezen.

De kleuren voelen ook zacht en romig aan bij het aanbrengen. Hierdoor is het makkelijk en aangenaam om met dit palette te werken. Mijn twee favoriete kleuren van dit palette zijn waarschijnlijk wel 1987 (de gouden kleur) en bathwater (de blauwe kleur). Deze blijft in mijn collectie, zeker weten!

Waar is dit oogschaduwpalette te koop en hoeveel kost het?

Dit palette is nu niet meer te koop. Het werd gelanceerd in 2015. Oorspronkelijk kostte het 52 euro. Misschien kun je het, net als ik, nog tweedehands op de kop tikken. Ik heb er ongeveer 14 euro voor betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge