Lush Jasmine & Henna Fluff-Ease Haarmasker

Hoi Hoi,

Ik ben dol op het uitproberen van Lush haarproducten. Mijn haar blijkt daar meestal wel goed op te reageren. Vandaag besloot ik er nog eens een haar maskertje bij te nemen. Mijn keuze viel op de Jasmijn en Henna Fluff-Easy. Lees je even mee?

Lush Jasmine & Henna Fluff-Ease Haarmasker

Lush belooft met dit masker een intens voedend masker. Bovendien zal deze het haar ook versterken. Dit laast komt in het bijzonder van olijf-, hennep- en sojaolie die ook breken tegen gaan. Vervolgens komt vocht, gewicht en glans van paranotenolie. Tot slot werkt de henna verzorgend, maar zal die het haar niet kleuren.

Je gebruikt dit masker door het op droog, nog niet gewassen haar aan te brengen. Daarna laat je deze 15 tot 30 minuten intrekken. Hierna kun je het goed uitspoelen.

Verpakking en ingrediënten

Het haarmasker zit verpakt in de typische zwarte potjes van Lush. In mijn potje zit 220 gram en deze is enkele maanden houdbaar. Deze potjes doen trouwens mee met het recycling programma van Lush. Dit wil zeggen dat je er vijf binnen brengt in de winkel en een vers gezichtsmasker krijgt.

Rode Henna-infusie (Lawsonia inermis), Water (Aqua), Cetearyl Alcohol & Natrium Lauryl Sulfaat, Biologische Extra Virgin Olijfolie (Olea europaea), Ylang Ylang-olie (Cananga odorata), Jasmijn Absolue (Jasminum Grandiflorum), Tarwekiemolie (Triticum vulgare), Biologische Jojoba-olie, Amandelolie (Prunus amygdalus dulcis), Extra Virgin Kokosolie (Cocos nucifera), Biologische Hennepolie, Soja-olie (Glycine soja), Castorolie (Ricinus communis), Benzyl Salicylate, Benzyl Benzoaat, Farnesol, Eugenol, Limonene, Cinnamal Alcohol, Geraniol (Geraniol), Linalool, Hydroxycitronellal, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Isoeugenol, Methylparabeen, Propylparabeen

  • Rode Henna-infusie (Lawsonia inermis): deze zal het haar verzorgen.
  • Water (Aqua): iedereen weet natuurlijk wat water is. In cosmetica wordt het gebruikt als oplosmiddel.
  • Cetearyl Alcohol & Natrium Lauryl Sulfaat: deze ingrediënten fuseren samen tot een soort was. Deze maakt het haar zachter en legt er een beschermlaagje rond.
  • Biologische Extra Virgin Olijfolie (Olea europaea): dit is voor de voedende eigenschap van dit ingrediënt

Mijn ervaringen

Dit masker voelt voor mij helemaal anders aan dan degene die ik gewoon ben. Momenteel gebruik ik vooral het Roots masker van Lush. Dit is een veel steviger masker. Dit masker is heel vloeibaar en lopend. Hierdoor is het makkelijker om in het haar te verdelen, MAAR wel moeilijker om aan te brengen vind ik. De substantie is niet mijn favoriet.

Daarenboven hou ik niet zozeer van de geur. Het doet mij wat denken aan oude zeep. Die geur blijft ook vrij lang in de haren hangen en ik vind dat hij alle andere dingen qua geur overheerst.

Maar hoe werkt hij nu. Eenmaal ingewerkt – een minuutje of 20 – spoelt hij makkelijk uit. Nadien voelde mijn haar heerlijk zacht en gevoed aan. Ook krijg ik het makkelijk in model. Ik ben tevreden over deze treatment, maar hij zal mijn Roots niet vervangen. Ik maak deze op, maar ga deze niet opnieuw kopen.

Waar is de Jasmine & Henna Fluff-Ease te koop en hoeveel kost ze?

De Jasmine en Henna Fluff-easy is een haar product van Lush. Bijgevolg kun je deze er vinden in hun offline en online winkels. Een potje kost 20€, maar zelf bestel ik deze liever op de Engelse webshop – als ik een grotere bestelling moet doen. Daar kost deze 15 pond of ongeveer 16.67 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge