Urban Decay Oz The Great and Powerful Theodora Oogschaduwpalette

Hoi hoi,

Vroeger bracht Urban Decay een heleboel oogschaduwpalettes uit in samenwerking met Disney. Als een grote Disney fan wou ik deze natuurlijk, maar ik kon het toen niet verantwoorden om er zoveel geld tegenaan te smijten. Ik was nog maar net beginnen werken en had nog niet zoveel centjes op overschot. Maar alles is relatief natuurlijk. Ondertussen werk ik wat jaartjes meer, en heb ik al wat kunnen sparen. Daarenboven zijn de palettes die ik wil niet meer te krijgen in de winkel en moet ik weet uitkijken naar de tweedehands markt. Gelukkig komt Vinted mij weer te hulp. Ik was vooral op zoek naar de twee Wizard of Oz en het Alice in Wonderland palette. Daar heb ik al de Wizard of Oz palettes kunnen vinden aan een redelijke prijs. Vandaag wil ik alvast al één van de palettes aan jullie laten zien en dan vooral het donkere, meer dramatische palette, namelijk Theodora, the wicked witch of West.

Urban Decay Oz The Great and Powerful Theodora Eyeshadow palette

In het palette zitten 8 kleuren oogschaduws in 6 pans. Dat is wat ik heb. Normaal zit er ook een oogpotlood en lipgloss in het palette, maar die zaten er bij mij niet meer bij. Ik moet zeggen dat ik ze ook niet echt mis, want het was mij vooral te doen om het mooie oogschaduwdoosje.

Urban Decay belooft dat je met de palettes uit deze collectie de looks uit de film perfect kunt recreëren. Beide palettes komen trouwens uit de Build Your Own Palette lijn van Urban Decay, waardoor je de kleuren perfect kunt mixen en matchen. Dat is niets voor mijn, want ik hou deze mooie palettes liever mooi bij elkaar.

Het Theodora palette bevat de volgende kleuren oogschaduw:

  • Broken: Een bleke crème met een satijn finish.
  • Beware: Een warm bruin met een matte finish.
  • Bewitch: Donkerbruin met een satijn finish
  • West Deep: Een metallic bruin met een shimmer finish
  • Spell: Een zwarte kleur met een satijn finish waarin gouden en groene shimmer is verwerkt/Metallic goud met glitter.
  • Jealous: Licht groen met een parelmoer finish/Donkergroen met een parelmoer finish

Verpakking en ingrediënten

Het palette zit verpakt in een stevig metalen doosje, alleen de sluiting valt wat tegen. Het zijn plastiek topjes die moeten vastgrijpen in een metalen stukje. Deze breken nogal makkelijk af en deze ontbreken ondertussen beide al in mijn palette. De insert binnen in het palette is van plastiek, maar voelt nog steeds vrij stevig aan. Het palette bevat 6 pans van 1.5 gram of 9 gram oogschaduw. Dat is dure oogschaduw als je dat omrekent :).

De ingrediënten zijn jammer genoeg weer nergens te vinden op het doosje of online, dus deze moet ik jullie schuldig blijven.

Mijn ervaringen

De foto’s doen de oogschaduws helemaal niet voldoende eer aan. Ik wou dat jullie mijn arm nu kouden zien. De kleuren zijn prachtig gepigmenteerd en de niet matte kleuren bevatten zoveel dimensie. Daarenboven blenden ze makkelijk in elkaar over en blijjven ze goed zitten.

Deze ooglook is één van mijn go to looks van het palette. Ik breng eerst Broken aan over het gehele ooglid. Daarna ga ik er over met de gouden kleur uit de Spell pan. Vervolgens breng ik de lichtgroene kleur Jealous aan in het midden van het ooglid. Tot slot verdiep ik mijn oog in de buitenste ooghoek met West Deep. Dit is super gemakkelijk om aan te brengen. Ik moet maar één veegje aanbrengen en ik heb de kleur die ik wil. Ik ben super blij dat ik deze op de kop heb kunnen tikken en zeker voor het leuke prijsje die ik ervoor betaald heb.

Waar is het Theodora oogschaduwpalette van Urban Decay te koop en hoeveel kost het?

Dit palette werd gelanceerd in 2013 en is niet meer te koop in de reguliere winkels. Toen was het te koop voor 45.95 euro. Zelf heb ik het via Vinted op de kop kunnen tikken voor 16.20 inclusief verzendkosten. Dat vind ik een mooie promotie, al zeg ik het zelf. Misschien hebben jullie ook geluk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge