Lush American Cream Shower Gel

Hoi hoi,

Een hele tijd kocht ik enkele Lush producten tweedehands aan. Ik toonde reeds de Deep Sleep shower jelly. Ik kocht echter ook nog twee shower gels. Eén van de shower gels die ik aankocht was de American Cream Shower Gel. Benieuwd naar mijn ervaringen met deze douchegel?

Lush American Cream Shower Gel

American Cream klinkt voor mij als een van de meest zoete geuren van Lush. Het bevat een mix van aardbeiensap en sinaasappelsap. Lush belooft dat deze douchegel je ochtendhumeur weg wast met zijn zoete geur. Daaraast hydrateert deze shower gel je huid door het zachte carrageenextract en de scharlei.

Verpakking en ingrediënten

Tja ondertussen kennen jullie het riedeltje al. Het is een grote plastiek fles. Het bevat 275 gram.

Op deze fles staat er dat je deze niet binnen kunt brengen voor het recycle programma, maar bij mijn weten kan dat in Nederland wel en in België niet.

Water (Aqua), Natrium Laureth Sulfaat, Glycerine, Natrium Cocoamfoacetaat, Laurylbetaïne, Parfum, Vanille Absolue, Scharlei-olie (Salvia sclarea), Lavendelolie (Lavandula augustifolia), Benzoëhars (Styrax tonkinensis), Vers Sinaasappelsap (Citrus Aurantium dulcis), Vers Aardbeiensap, Carrageenextract, Titaniumdioxide, Melkzuur (Lactic acid), Propyleen Glycol, Alpha-Isomethyl Ionone, Coumarine, Kleurstof 17200

  • Water (Aqua): iedereen weet natuurlijk wat water is. In cosmetica wordt het gebruikt als oplosmiddel.
  • Natrium Laureth Sulfaat: Dit ingrediënt zorgt ervoor dat water en oliën kunnen mixen met elkaar.
  • Glycerine: dit ingrediënt trekt water uit de omgeving om het aan de huid te bezorgen. Hierdoor blijft de huid gehydrateerd en zacht.
  • Natrium Cocoamfoacetaat: Dit ingrediënt is afgeleid van kokosolie. Deze stabiliseert schuim en is mild van aard. Hierdoor wordt deze vaak in reinigingsproducten gebruikt.
  • Laurylbetaïne: Dit is een reinigingsingrediënt

Mijn ervaring

Deze shower gel staat al lang op mijn probeer lijstje. Iedere keer als ik in Lush ben rook ik deze, maar ik vond de geur meestal wat flets. Toen ik deze dus op de kop kon tikken tweedehands, dacht ik, dit is het moment!

Wat werd ik aangenaam verrast toen ik deze shower gel begon te gebruiken. Het is een zoete geur, maar niet overdreven. Bijvoorbeeld niet te vergelijken met snowfairy in mijn ogen. Daarenboven blijft deze heerlijk lang hangen op de huid. Zo kan ik extra genieten van de geur.

Nadien heb ik ook geen last van een droge of trekkerige huid. Ook voelt deze zacht en licht verzorgd aan. Ik ben heel blij met mijn aankoopje. Het was een goede keuze.

Waar is de American Cream shower gel te koop en hoeveel kost ze?

De American Cream shower gel is van Lush. Ze is te koop in hun online en offline winkels. Het product is verkrijgbaar in drie formaten. Zelf heb ik de 275 gram versie.

  • 100 gram – 9.00 euro
  • 275 gram – 18.00 euro (of 6.55 euro per 100 gram)
  • 500 gram – 30.00 euro (of 6.00 euro per 100 gram)

Zelf betaalde ik er tweedehands ongeveer 10.30 euro voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge