Urban Decay Oz The Great and Powerful Glinda Oogschaduwpalette

Hoi hoi,

Disney en Urban Decay: voor mij is het een match made in heaven. Toen ze ter gelegenheid van de The Wizard of Oz film palettes lanceerden, moest ik ze hebben. Een tijdje terug toonde ik reeds het Theodora palette. Vandaag ga ik voor de the Good Witch from the South. Dit palette is een stuk lieflijker opgesteld, maar je kunt er nog steeds toffe creaties mee maken.

Urban Decay Oz The Great and Powerful Glinda Eyeshadow palette

In het palette zitten 8 kleuren oogschaduws in 6 pans. Dat is wat ik heb. Normaal zit er ook een oogpotlood en lipgloss in het palette, maar die zaten er bij mij niet meer bij. Ik moet zeggen dat ik ze ook niet echt mis, want het was mij vooral te doen om het mooie oogschaduwdoosje.

Urban Decay belooft dat je met de palettes uit deze collectie de looks uit de film perfect kunt recreëren. Beide palettes komen trouwens uit de Build Your Own Palette lijn van Urban Decay, waardoor je de kleuren perfect kunt mixen en matchen. Dat is niets voor mijn, want ik hou deze mooie palettes liever mooi bij elkaar.

Het Glinda palette bevat de volgende kleuren oogschaduw:

  • Tornado: Een diep paars met een shimmer finish
  • Aura: Een iridescent wit met een blauwe schijn/Een iridescent with met een rode schijn.
  • Bewitch: Donkerbruin met een satijn finish.
  • Magic: Een paars roze kleur met een gouden shimmer finish.
  • Illusion: Een bleke perzikkleur met een satijn finish.
  • Oz: Een gouden kleur met een gouden shimmer finish/Een zilveren kleur met een zilveren shimmer finish.
  • South: Een warm bleek grijs met een zilveren shimmr finish.

Verpakking en ingrediënten

Het palette zit verpakt in een stevig metalen doosje, alleen de sluiting valt wat tegen. Het zijn plastiek topjes die moeten vastgrijpen in een metalen stukje. Deze breken nogal makkelijk af en voor mijn Glinda palette zijn ze voorlopig nog oke. Maar als ze Theodora achterna gaan… De insert binnen in het palette is van plastiek, maar voelt nog steeds vrij stevig aan.

Het palette bevat 6 pans van 1.5 gram of 9 gram oogschaduw. Dat is dure oogschaduw als je dat omrekent :).

De ingrediënten zijn jammer genoeg weer nergens te vinden op het doosje of online, dus deze moet ik jullie schuldig blijven.

Mijn ervaringen

De foto’s doen de oogschaduws helemaal niet voldoende eer aan. Ik wou dat jullie mijn arm nu konden zien. De kleuren zijn prachtig gepigmenteerd en ze hebben zoveel dimensie. Daarenboven blenden ze makkelijk in elkaar over en blijven ze goed zitten.

Ik vind de ooglooks die je met dit palette kunt maken prachtig. De looks zijn vaak ook iets draagbaarder voor het werk bijvoorbeeld dan het Theodora palette. Ik vind het echt heel moeilijk om een favoriet van de twee te benoemen. Beide vind ik super. Bovenstaande look maakte ik door Aura over het gehele ooglid aan te brengen. Daarna bracht ik op de binnenste helft Oz aan en op de buitenste helft Tornado. Tot slot beëindigde ik deze look met South in de buitenste ooghoek.

Waar is het Theodora oogschaduwpalette van Urban Decay te koop en hoeveel kost het?

Dit palette werd gelanceerd in 2013 en is niet meer te koop in de reguliere winkels. Toen was het te koop voor 45.95 euro. Zelf heb ik het via Vinted op de kop kunnen tikken voor 14.08 euro inclusief verzendkosten. Misschien lukt jullie dat ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge