Lush Hair Necessities Conditioner

Hoi hoi,

Toen Lush met een lush labs van verschillende nieuwe conditioners kwam, heb ik ze allemaal gekocht. Ondertussen heb ik er reeds twee gereviewed. Dat was met wisselend succes. Candy Rain werkte goed, maar ik was niet helemaal verzot op de geur. Ik vond hem wel aangenaam, maar had gehoopt op meer. Valkerie was de tweede conditioner die ik probeerde en deze heeft mijn hart gestolen. Ik ben ook blij om te zien dat deze laatste in de vaste collectie (op de Engelse site) lijkt opgenomen. Dan kan ik er binnenkort een flesje van bij halen :). Daarom heb ik even gewacht om een derde versie aan de test te onderwerpen, maar die tijd is dan toch gekomen. Ik koos de Hair Necessities uit. Deze is vooral geschikt voor de dames met veel haar onder ons, waar ik bij hoor.

Lush Hair Necessities conditioner

Lush belooft met deze conditioner extra hydratatie zodat je haar goed verzorgd worden. Daarenboven kun je genieten van een warm esdoorngeurtje. In de conditioner zit zoete aardappel waarden het haar proteïnen krijgt. Het resultaat is sterker haar en gespleten punten worden soort van aan elkaar geplakt. Tot slot zorgt amandel olie voor helder en glanzen haar. Deze is op de Nederlandse webshop (nog) niet te vinden, maar op de Engelse webshop is ze vast in het assortiment opgenomen.

Verpakking en ingrediënten

Ik heb zelf een flesje van 250 gram. Dat was toen het enige formaat die te verkrijgen was. Ondertussen is deze conditioner in 4 formaten beschikbaar. Naast de 250 gram die ik heb, kun je ook kiezen voor een flesje van 100 gram of 500 gram of een serieuze flacon van 1kg. Deze flesjes zijn de typische plastieken, doorzichtige flesjes met zwarte dop. In Nederland kan je deze terug brengen als deel van het recycle programma, In België kan dat jammer genoeg niet.

Water (Aqua), Ahornsiroop, Zoete Aardappelpuree, Cetearyl Alcohol, Macadamia Ethyl, Propyleen Glycol, Parfum, Behentrimonium chloride, Amandelolie (Prunus amygdalus dulcis), Gehydroliseerde tarwegluten, Biologische Extra Virgin Olijfolie (Olea europaea), Cassie Absolue, Jasmijn Absolue (Jasminum Grandiflorum), Cetrimoniumchloride, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol

  • Water (Aqua): dit heeft geen extra uitleg nodig denk ik.
  • Ahornsiroop: Deze zal vooral zorgen voor een heerlijke geur.
  • Zoete Aardappelpuree:
  • Cetearyl Alcohol: deze stabiliseert het product
  • Macadamia Ethyl: dit ingrediënt wordt vaak gebruikt als alternatief voor siliconen. Deze legt een laagje rond de haren en beschermt het haar van warmte en vocht, zonder het zwaar te maken.

Mijn ervaringen

Ik heb gemengde gevoelens over deze conditioner. De geur zelf vind ik iets wat speciaal, en mijn reactie rechtstreeks uit de fles was: plasticine? Gelukkig werd dit snel een kruidiger en houtachtiger geur bij gebruik. De geur blijft zelf heel erg lang hangen in het haar. Dat vind ik top bij een super geur en ik kan deze ondertussen zeker appreciëren. Probleem is dat mijn man het niet heeft op deze geur. Hij vindt dat hij stinkt. Ik ga bijgevolg mijn flesje opmaken, maar niet opnieuw kopen. Ik heb graag dat mijn man mijn haar goed vindt ruiken :).

Qua werking is deze conditioner echter super. Mijn haar voelt zacht, gevoed en ziet er prachtig uit. Het voelt niet zwaar aan en mijn golfjes zijn duidelijk zichtbaar. Daarenboven heb ik vaak het gevoel bij een voedende conditioner dat er een ‘vervelend’ laagje over mijn haren gelegd wordt. Dat is bij deze totaal niet het geval. Dus qua werking zou ik deze wel opnieuw kopen, maar door de geur ga ik overslaan.

Waar is de Hair Necessities conditioner te koop en hoeveel kost ze?

Deze conditioner is te koop op de Engelse webshop van Lush. Daar is de conditioner te verkrijgen in 4 verschillende formaten.

  • 100 gram – 9 pond of ongeveer 10.50 euro
  • 250 gram – 18 pond of ongeveer 21.00 euro
  • 500 gram – 30 pond of ongeveer 35.00 euro
  • 1000 gram – 50 pond of ongeveer 58.35 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge