Dr Organic Cocoa Butter Wonder Oil

Hoi hoi,

Jullie weten al dat ik graag tussen de merken snuister die Holland en Barrett verkoopt. Een van die merken is Dr Organic. Van het persbureau die Dr Organic vertegenwoordigt in België en Nederland kreeg ik enkele producten om te testen. Een van deze producten is hun wonderolie op basis van cocoa boter. Ze hebben er ook eentje op basis van shea boter, maar daar ga ik het vandaag niet over hebben. Vandaag wil ik mijn mening delen over hun wonderolie op basis van cocoa boter.

Dr Organic Cocoa Butter Wonder Oil

Met deze wonder olie belooft Dr Organic een rijk en voedend product, geschikt voor zowel het gezicht, het lichaam en het haar. Droge huidjes zullen dit product als aangenaam ervaren.

Verpakking en ingrediënten

In de winkel komt de flacon nog in een kartonnen hoesje, maar de wonderolie zelf zit in een bruine, plastiek flacon. Deze bevat 150 ml en eenmaal geopend is het product een jaartje houdbaar.

Helianthus annuus (Sunflower) seed oil, Prunus amygdalus dulcis (Sweet almond) oil, Theobroma cacao (Cocoa) seed butter, Benzyl alcohol, Parfum, Cocos nucifera (Coconut) oil, Rosa canina (Rosehip) fruit oil, Triticum vulgare (Wheat) germ oil, Benzyl benzoate, Benzyl cinnamate.

  • Helianthus annuus (Sunflower) seed oil: Dit is een verzorgend ingrediënt.
  • Prunus amygdalus dulcis (Sweet almond) oil: Dit ingrediënt zal voor verzorging van huid en haar zorgen.
  • Theobroma cacao (Cocoa) seed butter: het stemt mij tevreden dat het ‘actieve’ ingrediënt al als derde op de ingrediëntenlijst is opgenomen. Dit wil zeggen dat er vrij veel van dit ingrediënt in het product zit. De cacaoboter zal de huid beschermen en verzorgen.
  • Benzyl alcohol: Deze zorgt ervoor dat het product langer houdbaar is en de textuur gemengd blijft.

Mijn ervaringen

Ik heb deze huid olie nu een aantal keer gebruikt. Zelf gebruik ik deze voor mijn benen. In theorie kun je deze gebruiken op het lichaam, maar ook in het gelaat of in het haar. Op mijn gezicht ga ik deze niet gebruiken, want daar is deze veel te voedend voor. Ik heb zelf een normale tot vette huid, dus daar is dit product ook niet voor gebruikt. Ik heb het echter ook op mijn haar geprobeerd.

Op mijn huid merk ik onmiddellijke verzachting van de huid. Ze ziet er gevoed uit en ze voelt minder ruw. Op mijn haren had ik niet heel veel nodig, net zoals op mijn huid, om al effect te hebben. Mijn haar voelt niet vet, maar verzorgd. Daarenboven begint mijn haar door de olie mooi te glanzen. De geur zelf is echt de geur van chocolade. Dat is iets waar je moet aan zijn. Ik ga deze zelf eerder gebruiken in herfst en winter. Ik ben blij met deze olie en ik ga deze met veel plezier opmaken.

Waar is de Dr Organic Cocoa Butter Wonder Oil te koop en hoeveel kost ze?

Dr Organic is te koop bij Holland en Barrett. Een flesje van 150 ml kost er normaal 16.99 euro, maar er zijn ook vaak kortingen op dit merk bij Holland en Barrett. Daarenboven is het een zeer zuinig product om te gebruiken vind ik. Zoals ik al zei: je hebt niet veel nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge