Lush Big Shampoo

Hoi hoi,

Een tijdje terug deed ik een groepsbestelling bij Lush met enkele meiden in Brussel via een facebookgroep. Ik kocht toen de proteïne shampoos. Van deze hebben jullie nog enkele reviews van mij te goed. Ze hadden echter bij de bestelling ook een aantal samples toegevoegd, waarvan ik er eentje mocht kiezen. Ik heb de Big solid conditioner in gebruik, dus ik besloot een sample van de bijhorende shampoo uit te kiezen, namelijk de Big shampoo. Ik heb deze ondertussen kunnen testen en ik kan er jullie iets meer over vertellen.

Lush Big Shampoo

Big is een volumeshampoo van Lush. Het volume in je haar wordt op natuurlijke wijze gecreëerd door de vele zouten in het product. Toch is het bedoeling niet dat de shampoo je haar uitdroogt Daartoe werd er kokosolie en zee-eik zeewier toegevoegd aan het product. Daarenboven zal het haar meer gaan glanzen bij gebruik van deze shampoo. Dit komt door het limoen- en citroensap in het product die de haarschubben sluiten. Ook belooft Lush een zomerse geur door de vanille en citrusoliën in de shampoo.

Verpakking en ingrediënten

De Big shampoo zit verpakt in de befaamde zwarte potjes die we kennen van Lush. In het potje zit 330 gram van de shampoo. Hier kun je alvast vrij lang mee doen. Als je potje leeg is, kun je deze samen met 4 andere soortgenoten terug binnen brengen en je krijgt er een heerlijk vers gezichtsmasker voor in de plaats.

Handgewonnen Zeezout (Maris sal), Natrium Laureth Sulfaat, Verse Biologische Citroeninfusie (Citrus limonum), Vers Zeewater (Aqua), Gezaagde Zee-eik-infusie (Fucus serratus), Laurylbetaïne, Vers Biologisch Limoensap, Extra Virgin Kokosolie (Cocos nucifera), Neroli-olie (Citrus Aurantium amara), Siciliaanse Rode Mandarijnolie, Vanille Absolue, Sinaasappelbloesem Absolue (Citrus aurantium), Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Parfum

  • Handgewonnen Zeezout (Maris sal): dit ingrediënt zorgt volume en glans in het haar.
  • Natrium Laureth Sulfaat: Deze zorgt ervoor dat wateroplosbare en olieoplosbare ingrediënten toch kunnen mengen met elkaar.
  • Vers Zeewater (Aqua): Tja, dit is gewoon water met zout.
  • Gezaagde Zee-eik-infusie (Fucus serratus): Dit ingrediënt bevat veel vitaminen en mineralen, waardoor het haar sterker wordt.

Mijn ervaringen

Hmm, hoe zal ik deze shampoo beschrijven? Ze is anders dan ik verwachtte. Het is een zoutshampoo, maar zo’n grote korrels verwachtte ik eigenlijk niet. Hierdoor vraagt het wel wat werk om deze over je haren uitgesmeert te krijgen. Als je echter volhoudt, is het een goede shampoo. Ik laat deze even inwerken en spoel het daarna goed uit. Mijn haar heeft meer volume, maar – en dat is belangrijk – voelt niet uitgedroogd aan. Na het wassen van mijn haar gebruik ik echter altijd nog een conditioner.

Waar is de Big shampoo te koop en hoeveel kost ze?

Big is online en offline te koop bij de winkels van Lush. De shampoo is verkrijgbaar voor 20 euro voor 330 gram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge