Beauty kitchen Chill me Create Your Own Bath Bomb Kit

Hoi hoi,

Sommige mensen zullen mij omschrijven als een beetje creatief. Dat is natuurlijk omdat ik in mijn vrije tijd vaak ‘creatiever’ bezig probeer te zijn dan wat je verwacht bij een ‘wiskundige’. Daarom vind ik het ook erg leuk om beauty diy’s op te pakken. Laatst ontdekte ik een DIY Bath bomb set van de Beauty Kitchen. Je snapt, ik moest dit natuurlijk uitproberen. Vandaag deel ik mijn ervaringen met mijn eerste set. Omdat het echter uitverkoop was, heb ik nog wel een aantal sets om te proberen ?.

Chill me Create Your Own Bath Bomb Kit

Ik vind het altijd leuk om creatief aan de slag te gaan en jullie weten al dat Beauty Kitchen één van mijn favoriete merken is. Het is natuurlijk top als deze twee items hun weg vinden bij elkaar. Beauty Kitchen heeft twee DIY setjes in de collectie naar mijn weet. Dit is de grootste en heeft ook de troef dat ik weer een reden heb om een heerlijk bad te nemen als resultaat. Deze set bevat twee vormpjes en alles wat je nodig hebt om bruisballen voor in bad te maken. Daarenboven bevat het setje ook een setje zaadjes voor wilde bloemen. Ideaal om de bijtjes een plezier te doen. De geurolie in deze set ruikt naar lavendel, ylang ylang en rozemarijn. Perfect om helemaal tot rust te komen.

Verpakking en ingrediënten

Deze set is verpakt in een grote glazen weck pot. Ik vermoed dat deze pot 1 liter bevat. In deze set zitten naast vormpjes ook:

  • 80g Citric Acid
  • 200g Sodium Bicarbonate
  • 25ml Chill Me Essential Oil
  • 2g Cranberry Seeds
  • 2 Wildflower Seeds
  • Create Your Own Instruction Kit

Eenmaal gemengd zijn deze bruisballen een 3tal maanden houdbaar.

sodium bicarbonate, citric acid, aqua eucalyptus globulus (*Eucalyptus) leaf oil, styrax benzoin (Benzoin) resin extract,*citrus aurantium amara (*Petitgrain) leaf oil,*lavandula angustifolia (*Lavender) flower oil,*pelargonium graveolens (*Geranium Bourbon) flower oil,*cananga odorata (*Ylang Ylang) flower oil,*pimenta racemosa (*Bay) leaf oil,*rosemarinus officinalis (*Rosemary) leaf oil,*salvia sclarea (*Clary sage) flower oil, *citral, *eugenol, *gerniol, *isoeugenol, *citronellol, *farnesol, *limonene, *linalool *Natural pure essential oils

  • sodium bicarbonate: De chemische reactie met citric acid en water zorgt er voor dat het product zal opbruisen. Het is echter vrij agressiefvoor de huid als je het vaak gebruikt.
  • citric acid: De chemische reactie met citric acid en water zorgt er voor dat het product zal opbruisen.
  • aqua eucalyptus globulus (*Eucalyptus) leaf oil: Dit ingrediënt houdt de huid gezond en is ontstekingsremmend.
  • styrax benzoin (Benzoin) resin extract: dit ingrediënt heeft antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen
  • citrus aurantium amara (*Petitgrain) leaf oil: Dit ingrediënt heeft vitaliserende en antiseptische eigenschappen voor de huid. Daarenboven wordt het ook vaak gebruikt voor zijn geur.

Mijn ervaringen

Ik ontdekte deze set op een moment dat ik het heel moeilijk had. Zelf was ik op zoek naar dingen om mij bezig te houden die leuk waren, maar niet heel veel denkwerk vroegen. Deze set kwam als een geschenk uit de hemel. Het klinkt misschien raar om zo te zeggen. Het was enorm ontspannend voor mij om de ingrediënten samen te voegen en goed te mengen. Daarna was het leuk om te experimenteren met het flesje olie. Als je het er te snel bij deed, begon het product te bruisen. Moest je opletten dat je niet alles kwijt was vooraleer je aan de bath bombs begon. Uiteindelijk heb ik 7 vormpjes kunnen vullen. Vergeet niet het product goed en stevig aan te drukken in de vormen. Des te beter zal het werken en alles aan elkaar blijven plakken. Ideaal om het ontspannings moment voort te laten duren in 7 baden die er op volgden. In de foto’s zien de bruisballen er trouwens iets anders uit dan je zelf zou krijgen met deze set. Ik heb rode voedselkleurstof, vandaar het mooie roze kleurtje.

Als ik één nadeel aan deze set mag noemen… de vormpjes. Door zijn boogjes in de rand lijkt het voor mij dat hij iets moeilijker los komt van de vorm. Gelukkig is dit niet zo storend en lukt het wel makkelijk genoeg.

Waar is deze DIY bath bomb kit te koop en hoeveel kost ze?

Ik kocht deze set in de sale bij Holland & Barrett. Deze waren toen aan de helft van de prijs, omdat ze nog ticketten met het oude logo. Zelf betaalde ik er 11.50 euro voor i.p.v. 23 euro. Bijgevolg heb ik meteen meerdere sets gekocht :). Ik heb Leuven nagenoeg leeg gekocht, denk ik :s. Ondertussen is deze set vernieuwd. Deze nieuwe set komt zonder de glazen bokaal en andere huidolie (andere geur). Voor de rest is het volledig hetzelfde. Deze set kost nu 20 pond (op de Engelse webshop) of ongeveer 24 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge