Sabon Huile de Douche Delicate Jasmine

Hoi hoi,

In mijn stash met mini en travelsize producten vond ik een doucheolie van Sabon. Volgens mij had ik deze nog niet eerder gereviewed voor jullie, maar daar komt vandaag verandering in :).

Sabon Huile de Douche Delicate Jasmine

Sabon belooft dat de samenstelling van deze douche-olie uniek is. Er is geen zeep verwerkt in de douch-olie, maar is daarentegen een mengsel dat 4 plantaardige oliën bevat: Jojoba, olijf, advocado en spruitjes? Van de laatste vertaling ben ik niet helemaal zeker. Hierdoor zit de olie tjokvol goede ingrediënten zoals verschillende omega’s en vitamine A en E. Nadien kun je genieten van een gehydrateerde huid. Daarenboeven beat de olie geen parabenen, minerale oliën e SLS.

Verpakking en ingrediënten

Ik heb zelf een miniflacon van 50 ml. De fles is zelf van doorzichtig plastiek met een bruine dop. Ik vind het er heel luxueus uitzien, zeker de look van het etiket.

Aqua, Sodium Coceth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Parfum, Cocamide DEA, Polyquaternium-11, Olea Europaea Husk Oil, Persea Gratissima Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Coceth-2, Sodium Sulfate, Phenylbenzimidazole sulfonic acid, Phenoxyethanol,Chlorphenesin, Benzoic Acid, Butylene Glycol, Benzophenone-4, Sorbic Acid, Magnesium Nitrate, Methylchloroisothiazolinone, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone, Linalool, CI 61570.

  • Sodium Coceth Sulfate: Dit is een reinigend ingrediënt.
  • Cocamidopropyl Betaine: Dit is een reinigend, maar ook een verzorgend ingrediënt. Daarenboven zal het voor schuim zorgen.
  • Cocamide DEA: Dit ingrediënt zorgt voor schuim en zal het mengsel stabiel houden.

Mijn ervaring

Waar begin ik met deze doucheolie. Het is een heerlijk, luxueus product onder de douche. Het is een aangename geur, hij smeert makkelijk uit en heeft een heel licht schuim. Nadien voelt mijn huid zacht en niet uitgedroogd aan, maar ik heb daar zelf niet zo snel last van.

Wat mij wel mateloos irriteerde was de verpakking. De olie is vrij stroperig, het flesje is heel stevig waardoor je er niet makkelijk op kunt drukken. Hierdoor is het heel moeilijk om het product uit de flacon te krijgen, maar misschien is dit met de grote verpakkingen niet het geval…

Waar is Sabon te koop en hoeveel kost deze douche-olie?

Sabon heeft zijn eigen webshop. Deze shower oil is te verkrijgen in twee formaten. Er is ook nog ergens een glazen fles denk ik. Ga momenteel enkel de formaten in plastiek flessen delen. Er is een versie van 300 ml en deze kost 15 euro. De fles van 500 ml kost 23€. Ik vind dit niet zo goedkoop, maar uiteindelijk is het wel nog iets goedkoper dan Lush, dus eigenlijk kan ik niet klagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge