Formula X Infamous Nagellak

Hoi hoi,

Een tijdje geleden kocht ik enkele nagelplaten over via vinted. De verkoopster had er toen wat extra spulletjes in gedaan, waaronder een mooi nagellakje. Ik was er heel benieuwd naar, en vandaag neem ik jullie mee in mijn ontdekkingstocht.

Formula X Infamous Nagellak

Dit merk werd oorspronkelijk bij Sephora verkocht. Jammer genoeg is dit merk er niet meer te verkrijgen. Het merk was bekend voor zijn x system, zodat je met een merk je volledige manicure kon uitvoeren.

Verpakking en ingrediënten

De nagellak zit verpakt in een glazen flesje. Het flesje bevat 12ml en is na opening een jaartje houdbaar. Dat vind ik persoonlijk voor een nagellakje erg kort. Ik ben eerder een houdbaarheid van 2à 3 jaar gewoon.

Butyl Acetate, Ethyl Acetate, Nitrocellulose, Propyl Acetate, Tosylamide/Formaldehyde resin, Isopropyl Alcohol, Triphenyl Phosphate, Trimethyl Pentanyl Diisobutyrate, Silica

Mijn ervaringen

De nagellak is heel fijn qua structuur. Hierdoor kun je deze mooi in kleine laagjes aanbrengen en droogt de nagellak snel. Ook smeert ze hierdoor makkelijk uit. Voor het mooie zou ik echter wel drie laagjes aanbrengen. De swatches hierboven zijn gemaakt met twee laagjes en het mist een beetje diepte. Eenmaal opgedroogd, blijft de nagellak bij mij goed zitten. Enkele daagjes chipvrij is geen probleem bij mij.

Waar zijn de Formula X nagellakken te koop en hoeveel kosten ze?

De Formula X nagellakken zijn nog te vinden via tweedehandssites of opkopers. Voor een flesje kleurnagellak van dit merk betaal je een 10tal dollar of ongeveer 9 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge